Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

Setmana cultural al CEIP Marqués de Benicarló

Els passats dies 26, 27 i 28 de març, el CEIP Marqués de Benicarló, va celebrar la seva setmana cultural​, aprofitant els tres dies d'abans de Pasqua i per a tancar la segona avaluació del curs

Durant tres dies e​s van realitzar ​un muntó d'activitats diferents i ben engrescadores. ​ ​En primer lloc, es van fer ​una sèrie de tallers i xerrades dirigides als més grans del cole, els alumnes de 6è​: ​un taller de prevenció de l'assetjament escolar​ (a càrrec de Santi Matamoros, membre de la Guàrdia Civil)​, un altre sobre els riscos de les noves tecnologies ​( a càrrec d'Albert Rodríguez) ​i un tercer taller sobre primers auxilis​ (impartit per dos mares d'alumnes que són infermeres a l'hospital de Vinaròs​).​​
Un dels actes més multitudinaris va ser el taller: "A ritme de rock" , dirigit als alumnes de 5è, però al que es van apuntar molts grups d'Infantil. El taller va comptar amb el conjunt musical "

Defectos", del que forma part Guillermo, el nostre mestre d'Educació Física. Ens van ensenyar les diferents possibilitats de so d'una guitarra elèctrica, com fer servir el ritme com a base i per fi, ens van tocar i cantar en primícia algunes de les seves noves cançons.
Els xiquets i xiquetes de segón del Marqués van gaudir la visita de l'autor Toni Villalobos. Ja que havien estat treballant el seu llibre "El foc de la nit"

​ a classe​, fins i tot van representar un teatre que havien preparat per a l'ocasió​. Va estar genial!
També volem destacar el taller "Aqualogia"

​(de "la vola" de Barcelona)​ sobre el cicle de l'aigua, que van realitzar els grups de 1r, 2n i 3r curs, tots van poder experimentar amb l'aigua i aprendre al mateix temps.
Pel que fa a les sortides i visites fora del centre, molts nivells van aprofitar l'últim dia abans de les vacances de Pasqua. Els alumnes de 2n curs visitaren la cooperativa Benihort, els de 4t curs visitaren la casa del Carrer Santa Càndida, els alumnes de 5è curs feren una caminada a Sant Gregori i els nivells d'Infantil, 1r curs i 6è curs sortiren a passetjar i/o menjar-se la mona a la platja.

Una setmana ben completa!​

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.