Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

El resum biogràfic ‘Francesca Aliern i Pons’ es presenta a Tortosa

Emidgi Subirats és l’autor d’aquest 5é volum, integrat a la col·lecció ‘Gent nostra’ d’Onada edicions, es presentarà a la Biblioteca Marcel·lí Domingo el pròxim divendres a les 19:30

Emidgi Subirats signa aquest 5é volum de a col·lecció Gent nostra que edita Onada edicions i que protagonitza l’escriptora Francesca Aliern i Pons. El llibre es presenta a Tortosa el proper divendres dia 13 a les 19:30 a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

En aquest volum, Subirats remarca la funció d’aquesta “retratista de la vida” com a part del motor ebrenc de difusió de cultura i catalanitat que ha esdevingut, en el temps, en la “literata comarcal estel·lar, la més llegida”, com apunta al resum biogràfic. L’obra es divideix en diferents apartats, com ara ‘Les primeres lletres’; ‘Temps de penúries’; ‘Els estraperlistes’; Esperit aventurer’; ‘La segona família’ o ‘El batec de l’aigua’.

Així, com destaca Subirats, humanitat i sinceritat a parts iguales són dos de les pinzellades que poden descriure en una primera impressió el pols vital de Francesca, però, si ens endinsem a les pàgines del resum biogràfic que Onada li dedica, trobem a una autora que en els últims anys ha recollit el merescut reconeixement de figura de les lletres ebrenques després de tot un trajecte personal lligat a les lletres com a eina fonamental d’expressió.

Tota una oda literària a la vida i obra d’aquesta escriptora d’arrel nascuda a Xerta que al llarg de la seua carrera a donat veu i ànima als marginats, desvalguts i discriminats fins construir un  llenguatge literari únic, planer i descarnat, que apunta directament al cor. 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.