Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
Ajuntament i Amics de Vinaròs formalitzen una nova donació a l'Arxiu Municipal

Ajuntament i Amics de Vinaròs formalitzen una nova donació a l'Arxiu Municipal

Es tracta d'un document de 1899, que es correspon amb un projecte per a la construcció d'un Mercat Municipal a Vinaròs


El president de l'Associació Cultural "Amics de Vinaròs", José Luis Pascual, i el regidor de Cultura, Tradicions, Festes i Joventut, Marc Albella, han formalitzat avui la donació documental que l'entitat realitza a l'Arxiu Històric Municipal, a càrrec del tècnic Sergio Urzainqui.

Es tracta de la donació del Document 19, que es correspon amb un projecte de l'arquitecte Pedro García Faría i l'enginyer Hermenegildo García per a la construcció d'un Mercat Municipal a Vinaròs. Aquest document està datat en l’any 1899 i, a més de la memòria tècnica, hi ha diversos plans, un plec de condicions i un pressupost.

"Es tracta d'un document que es troba en bon estat de conservació i que ofereix informació de valor sobre la història del nostre Mercat Municipal. Estem, per tant, molt contents i agraïts amb aquesta donació d'Amics de Vinaròs a l'Arxiu, posant aquesta informació en un lloc segur i a l’abast dels investigadors", ha expressat el regidor, qui ha recordat que això forma part de les donacions periòdiques que aquesta entitat cultural fa a l'Arxiu, en unes instal·lacions públiques que ara estan preparades per rebre aquest tipus de documentació.

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.