Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

Pedro Manchón continua retratant el món faller amb “Vestigis de foc”

El segon volum de la trilogia Encesa en flama era presentat ahir a la sala d’actes de Caixa Benicarló

alícia coscollano i masip

“Vestigis de foc” és el títol del segon volum de  la trilogia “Encesa en flama” que signa Pedro Manchón i que ahir per la tarda era presentat a la sala d’actes de Caixa Benicarló. editat per Onada edicions, el llibre suposa una nova incursió en l’univers faller de Beniana, poble faller on les relacions interpersonals i entre famílies falleres ens aboquen a un argument molt vinculat a aquest aspecte de tradició cultural del poble valencià.

Com ja va succeir durant la presentació del primer volum, el llibre ha captat l’atenció de membres del mon faller benicarlando, i l’acte va comptar amb integrants de la Junta Local Fallera, a  més de familiars i amics de l’autor.

Durant la presentació, conduïda per el representant de l’editorial, Òscar París i que seguia la premissa “les falles com mai les havies llegides”, l’autor incidia en les vivències personals vinculades a la festa fallera, que en alguna ocasió ha tingut que viure des de Seattle, lloc on resideix actualment.

Manchón desgranava algunes anècdotes i passeges del segon llibre de la trilogia. Així, en aquest segon volum apareix un personatge, Antonio Maura, ‘El Semolero’, una persona a la qual que rendeix un tribut personal. La novel·la, a més, efectua dos salts temporals, un fa referència a l’any 1969, amb una picada d’ullet a l’arribada de l’esser humà a la Lluna, i un altre que situa a l’any 2009.

L’autor destacava també les il·lustracions que conté el llibre, que han estat realitzades per David Maura. Amb la lectura d’un article crític en vers que li van demanar des de la Junta de Cullera, i els agraïments a família i amics, Manchón concloïa la presentació signant llibres en plena temporada fallera benicarlanda.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.