Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
L’IRMU i la Biblioteca Pública de Tarragona obren dimarts les V Finestres al Territori

L’IRMU i la Biblioteca Pública de Tarragona obren dimarts les V Finestres al Territori

 Es tracta de debatre sobre la cultura i la recerca locals a les comarques tarragonines i ebrenques

La cinquena edició de Finestres al Territori. V Mostra de Revistes de Tarragona i Terres de l’Ebre. Collita 2017 tindrà lloc el 13 de març, a la seu de la Biblioteca Pública de Tarragona. Aquesta activitat, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la biblioteca tarragonina amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, vol ser un espai de debat sobre la cultura i la recerca local i comarcal de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. La principal eina per aconseguir aquest debat és aprofundir en les darreres publicacions realitzades pels centres i institut d’estudis del territori, publicacions que compten amb el suport de l’IRMU i de la Fundació Privada Mútua Catalana. Els organitzadors recorden que són precisament aquestes publicacions les que recullen i permeten donar a conèixer el treball i les notícies culturals de l’àmbit més local que realitzen els centres d’estudi.

Dimarts vinent, doncs, es presentaran un total de 5 revistes del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, fent especial esment a un article concret de cada publicació:: "Castells i fortificacions de la Ribera d’Ebre", per Gerard Mercadé, del Centre d’Estudis Ribera d’Ebre. Miscel·lània del CERE 27; "Masies del terme de Vila-rodona. Comparativa fotogràfica", per Josep Santesmases i Ollé, del Centre d’Estudis del Gaià. La Resclosa 21; "Els primers jueus a la Conca de Barberà" (segle XIII) per Jaume Felip Sánchez, del Centre d’Estudis de la Conca de Barberà. Aplec de Treballs 35 i el Dossier: "400 anys de l’església de Sant Jaume Apòstol de Riudoms" per Maria Eugènia Perea Virgili, del Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Lo Floc 219.

Cal recordar que totes aquestes publicacions es poden consultar a text complet a internet a: WWW.raco.cat

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.