Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

Morella acull als màxims experts d’art rupestre

S’ha inaugurat el III Seminari Internacional de Formació sobre Art Rupestre a Morella

Les pintures rupestres de Morella la Vella estan declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO

El III Seminari Internacional de Formació per a personal d’atenció al públic en enclavament d’Art Rupestre Patrimoni Mundial i animadors turístico-culturals de medi rural ha començat a Morella. D’aquesta manera, aquest s’allarga fins al divendres i compta amb experts sobre aquest tipus d’art prehistòric característic de la zona. El seminari compta amb diferents activitats com ponències, xerrades i visites al patrimoni repartides al llarg de la setmana, encara que la programació es veurà afectada a causa del temporal de neu a la ciutat.

A l’acte d’inauguració del seminari han participat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el Director General de PRAT-CARP, Fernando Isasi, i el director de Servitur Dels Ports, José Luís Soler. Així, aquest seminari està organitzat per la Ruta dels 3 Reis, l’ajuntament de Morella i col·laboren el Ministeri d’Educació i Cultura i Esport, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, ARAMPI, Camins de l’Art Rupestre Prehistòric i el Consell d’Europa.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquest seminari és molt important perquè junta a experts vinguts d’arreu del món i posa en valor aquest patrimoni tan important que tenim a Morella la Vella”. A més, l’edil ha comentat que “aquest seminari està destinat a professionals com els guies, per la qual cosa és fonamental per a la seua formació. A més, serveix per a valorar les pintures rupestres de Morella la Vella, un patrimoni desconegut i, a l’hora, molt important”. Rhamsés ha recordat que “Morella és Ciutat de Congressos i cada volta alberga més esdeveniments i activitats com aquest seminari que ha emplenat les sales gòtiques de l’ajuntament a pesar de les dificultats originades pel temporal de neu”.

Morella la Vella

Morella la Vella és un emplaçament dins del terme municipal que compta amb coves i abrics amb pintures rupestres. Aquestes estan declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO i durant el 2017 van complir el centenari del seu descobriment. Actualment, les pintures rupestres de Morella la Vella són visitables durant els caps de setmana i festius en grups reduïts i amb inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme. Així, les visites estan programades els dissabtes al matí, a les 11.00 hores i a les 12.30 hores i a la vesprada a les 16.00 hores. Els diumenges només amb l’horari de matí.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.