Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
Albocàsser acollirà la XXI Dictada occitana

Albocàsser acollirà la XXI Dictada occitana

L'ermitori de Sant Pau d'Albocàsser serà el dissabte 27 el centre neuràlgic de la XXI Dictada occitana. La jornada anual de promoció de l'occità comptarà a més amb presentacions culturals, una taula redona, gastronomia, música i ball

No obstant, la primera cita arribarà ja el divendres. I és que a mitjan vesprada s'ha programat un taller de danses occitanes a la Casa de cultura.

Els actes del dissabte començaran al matí amb la recepció dels participants. Després de la salutació de les associacions organitzadores i les intervencions de les autoritats locals i provincials, es presentarà el projecte "Els Camins dels Càtars, un Itinerari Cultural Europeu". L'encarregat de desgranar els detalls de la iniciativa serà Josep Gisbert, el director de l'Estratègia Territorial de l'Agència Valenciana de Turisme. I després serà el torn de la Dictada Occitana. Els guanyadors es donaran a conèixer abans del dinar.

A les 12 hores tindrà lloc una taula redona amb el títol "Influències culturals occitanes". Jesús Huguet, secretari del Consell Valencià de Cultura exercirà de moderador en una cita que comptarà amb Alexandre Ordaz, professor de la Universitat Jaume I i membre de la junta directiva d'Òc-València, Vicky Carles, presidenta del centre d'estudis Graëllsia i Jose Luis Soler, coautor de la novel·la "Pere Mauri" i gestor de la Ruta Camins dels Càtars. A més, després Lluís Fornés, president de l'associació Òc-València, presentarà el número 16 de la revista Paraula d'Oc.

L'olla aranesa serà la protagonista del dinar al bar de l'ermitori. Montse Arribas s'encarregarà de la seua elaboració. Serà necessari reservar amb anticipació.

La música marcarà els actes que remataran la cita. A mitjan vesprada arribarà el ball folk de la mà del grup de música tradicional occitana Mirabèl. Finalment, a la nit la jam session en el Mesón Pele posarà el punt final a la XXI Dictada occitana.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.