Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

A punt de finalitzar la primera fase de consolidació del poblat iber al Puig de la Misericòrdia de Vinaròs

S'està adequant la zona per poder començar a instal·lar una passarel·la fins el mirador

El regidor de Cultura i Patrimoni, Marc Albella, y el regidor d'Agricultura i Medi Ambient, Jordi Moliner, han visitat aquest matí els treballs que s'estan duent a terme al poblat iber del Puig de la Misericòrdia, acompanyats pel cap d'Arqueologia de la Diputació, Arturo Oliver

En aquesta licitació s'han invertit un total de 35.000 euros que, tal com detalla Albella, han servit per a "consolidar el poblat evitant despreniments de les parets i preparar la zona per evitar que la pluja quede estancada, a més d'embellir algunes zones evitant la proliferació d'herbes o l'acumulació d'enderrocs ". Després d'aquesta primera fase, s'està deixant la zona preparada per col·locar una passarel·la, que permetrà accedir a un mirador per poder admirar el jaciment arqueològic en tota la seua extensió. Aquests treballs es realitzaran properament, quan es duguen a terme noves campanyes arqueològiques. Mentrestant, i en previsió de les properes celebracions de Sant Antoni i Sant Sebastià, es col·locarà una malla provisional que delimite el pas a aquesta zona.

"Demanem a la ciutadania que no intente accedir i que tingue respecte pel patrimoni de tots. Estem treballant dur i en col·laboració amb altres entitats per a poder posar en valor aquest poblat per tal que perdure i pugue ser visitat per locals i turistes interessats a conèixer la nostra història, la nostra cultura", ha conclòs Moliner.

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.