Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
L'escriptora Nàdia Ghulam visita el col·legi Divina Providència de Vinaròs

L'escriptora Nàdia Ghulam visita el col·legi Divina Providència de Vinaròs

Fundació Divina Providència

Avui dijous, 7 de desembre, visita el col·legi Divina Providència l'escriptora afganesa Nàdia Ghulam per explicar coses de la seua vida i, sobretot, de les seues obres literària. En primer lloc, farà diferents xerrades als alumnes de primària i a l'ESO. També es podran degustar, a l'hora de dinar i prèvia reserva, menjars afganesos preparats per ella mateixa. Per últim, a partir de les 16 hores, es farà una xarrada-col·loqui per a totes les persones interessades. Es per això que convidem a pares, familiars i tota aquella persona que puga estar interessada a vindre a la xerrada al saló d'actes de l'escola.

Biografia

Nàdia Ghulam va néixer a Kabul (Afganistan) el 1985. El 1993, en el marc de la guerra civil que assolava el seu país des de feia anys, va quedar molt malt ferida com a conseqüència d’un bombardeig. Quan va sortir de l’hospital, 14 operacions més tard, la seva família continuava vivint amb moltes penúries. En aquells moments s’havia acabat la guerra, però l’havia seguida la instauració del règim talibà, que no permetia que les dones treballessin. Això era greu per a la família de la Nadia, perquè el pare tenia problemes de salut i no podia treballar, i el germà gran havia mort. En aquestes circumstàncies, la Nadia va decidir que tenir 11 anys i ser una noia no podia ser un impediment per ser l’home de la casa. Va decidir fer-se passar per un noi i sortir a treballar per mantenir el pare, la mare i les dues germanes petites. Va viure amb un nom que no era el seu durant 11 anys.
Passat el temps, va viatjar a Europa amb una ONG. Actualment, la Nàdia viu amb els seus pares adoptius a Badalona, ciutat a la que va arribar al 2006 per rebre tractament mèdic per pal·liar els efectes que les ferides van deixar en el seu rostre. Activa i emprenedora, té diversos projectes en ment, com ara estudiar a la Universitat i ajudar el seu país amb tots els mitjans al seu abast. Mentrestant, estudia català, informàtica, integració social i matèries que tenen a veure amb la qualitat del treball de les ONG.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.