Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
Maseda llança un crit de ràbia

Maseda llança un crit de ràbia

La peça és un reflex de les seues angoixes més recents

Un tot o res. Aquesta és la premissa que es va imposar Maseda quan va reprendre els pinzells després de set mesos sense pintar. L'artista castellonenc aprofita una nova edició de regalar-te (i ja en van tres) per mostrar la peça que li va fer tornar a la feina creatiu. Demà dimecres al Museu Etnològic de la Vall d'Alba i aquest dijous dia 7 a la vermuteria 1858 (Ruiz Zorrilla, 10) de Castelló l'artista posa a la venda 100 reproduccions signades i numerades del seu 'Chaplin'. Demà aquells que es desplacin fins a Vall d'Alba podran degustar vins de Clos d'Esgarracordes ia Castelló hi haurà música en directe. Les reproduccions tenen les mesures idèntiques a l'original que és un acrílic amb esprai de 32,9 x 48,3 cm.

Aquest Chaplin és una obra molt especial per a l'artista. Segons reconeix el mateix Maseda 2017 ha estat un any de profunds canvis personals. Una pausa que no només ha afectat a la seva creació, sinó també a tots els aspectes de la seva vida. Després de set mesos de descans Maseda va pintar dues versions de Chaplin, un personatge que reflecteix molt del que s'ha viscut en aquests mesos, tant d'angoixa com de vida. Chaplin representa aquest personatge que va dedicar la seva vida a fer riure als altres i que, en canvi, Maseda prefereix captar així, amb aquesta mirada trista i abatuda.
"Jo no sóc un pintor que s'obligui a pintar. La pintura sorgeix de mi com una explosió i moltes vegades aquest combustible va agafant temperatura fins que esclata ", explica l'artista. Per això quan va sorgir aquest Chaplin va ser com un crit de ràbia, una fúria continguda durant mesos.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.