Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

Benicarló presenta la biblioteca inclusiva

La Biblioteca Manel Garcia Grau ha habilitat un espai que facilita la inclusió de sectors socials amb necessitats especials. La inauguració es farà demà, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

El regidor de Cultura, Josep Barberà, i la regidora de l'Ajuntament de Benicarló i presidenta de l'Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), Filo Agut, han presentat el nou espai inclusiu que s'ha habilitat a la Biblioteca Manel Garcia Grau. Aquest projecte, que s'ha dut a terme a través dels pressupostos participatius de 2017, inclou diferents elements que afavoreixen l'accés a la biblioteca a persones amb diversitat funcional de diversos tipus.

La inversió de 10.000 euros inclou la compra de llibres en braille per a cecs, diversos monitors tàctils, auriculars per escoltar els audiollibres, cadires i taules regulables en l'altura i un dispositiu de lectura amb una lupa per afavorir a persones amb dificultats visuals.

El regidor de Cultura ha declarat que «la Biblioteca és un lloc de cultura i de trobada, i aquest nou espai permet obrir-la a tots aquells sectors socials que estaven més discriminats». Agut ha volgut subratllar que «aquesta actuació respon a la necessitat de tenir una biblioteca per a totes les persones de Benicarló».

A més de seguir ampliant els materials inclusius, l'objectiu és crear grups de lectura entre els diferents col·lectius i, a més, que voluntaris ajuden a apropar la biblioteca a aquelles persones que, bé per ser majors, o bé per tenir la mobilitat reduïda, no poden desplaçar-se a ella.

La inauguració oficial del nou espai inclusiu de la Biblioteca Manel Garcia Grau es farà demà, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional. En l'acte participaran membres de l'Institut Valencià d'Atenció Social i Sanitària (IVASS), de la Residència Sant Francesc, de la Residència i Centre de Dia El Collet, d'Afanias i de les entitats Ateneu-Dany Cerebral Adquirit, Cocemfe-Maestrat, Fenòmens i Afare.

 

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.