Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

La Setmana Tàrrega acomiada una edició d'excel·lent

Les dues actuacions del cap de setmana pengen el cartell d'aforament complet


La V Semana Tárrega organizada por el Instituto para el Desarrollo Musical (IDM), con el patrocinio del Ajuntament de Vila-real, hace balance de una edición que ha estado marcada por la madurez del festival y por momentos muy emotivos como la gala del domingo o la actuación de solistas de talla internacional. Esta quinta edición ha servido para afianzar un formato de festival y, sobre todo, para granjearse un poco más el favor del público. En las dos actuaciones del fin de semana, la Integral del sábado y la gala del domingo, se ha colgado el cartel de aforo completo.

El primer piso de la Casa dels Mundina se reveló pequeño para la cantidad de vecinos y vecinas de Vila-real que acudieron a disfrutar de la Integral con una actuación soberbia de los dos artistas internacionales, el holandés Alfred Feenstra y el griego Spyros Kaniaris. El coro Innuendo puso la guinda a una jornada musical que hizo las delicias del público.

Aunque uno de los momentos culminantes de esta edición fue la gala del domingo en el Auditori de Vila-real. Las actuaciones de los diferentes ballets y coros invitados llenaron de entusiasmo e ilusión el escenario con las ganas de estas jóvenes promesas. “Fue muy emocionante tocar al lado de estos jóvenes que desprendían tanta energía. Cuando sonaron los acordes de Recuerdos de La Alhambra y 100 voces entonaron la canción a todos se nos puso la carne de gallina. Este será un recuerdo imborrable”, señala el director artístico del festival, David Eres Brun. El domingo fueron los guitarristas Alí Arango, de Cuba; Anders Clemens, de Noruega, y el propio David Eres Brun, de España, los encargados de interpretar las melodías del genial compositor vila-realense.

“Este año más que nunca hemos notado el cariño de los vecinos. Vila-real toma conciencia de que está sirviendo de altavoz a un acontecimiento cultural con figuras de primer orden. Ha sido muy emotivo ver cómo la gente les pedía autógrafos y quería hacerse una foto con los solistas”, abunda David Eres Brun.
La V Semana Tárrega se marcha con la satisfacción del deber cumplido mientras la organización repone fuerzas para preparar la siguiente cita. La voluntad de sus creadores es que la sexta edición haga todavía más grande la Semana Tárrega llevando el legado del músico como bandera.

 Les dues actuacions del cap de setmana pengen el cartell d'aforament complet

   
La V Setmana Tàrrega organitzada per l'Institut per al Desenvolupament Musical (IDM), amb el patrocini de l'Ajuntament de Vila-real, fa balanç d'una edició que ha estat marcada per la maduresa del festival i per moments molt emotius com la gala de diumenge o l'actuació de solistes de talla internacional. Aquesta cinquena edició ha servit per consolidar un format de festival i, sobretot, per guanyar-se un poc més el favor del públic. En les dues actuacions del cap de setmana, la Integral de dissabte i la gala de diumenge, s'ha penjat el cartell d'aforament complet.

El primer pis de la Casa dels Mundina es va revelar petit per la quantitat de veïns i veïnes de Vila-real que van acudir a gaudir de la Integral amb una actuació supèrbia dels dos artistes internacionals, l'holandès Alfred Feenstra i el grec Spyros Kaniaris. El cor Innuendo va posar la cirereta a una jornada musical que va fer les delícies del públic.

Encara que un dels moments culminants d'aquesta edició va ser la gala de diumenge a l'Auditori de Vila-real. Les actuacions dels diferents ballets i cors convidats van omplir d'entusiasme i il·lusió l'escenari amb les ganes d'aquestes joves promeses. "Va ser molt emocionant tocar al costat d'aquests joves que desprenien tanta energia. Quan van sonar els acords de Records de l'Alhambra i 100 veus van entonar la cançó a tots se'ns va posar la pell de gallina. Aquest serà un record inesborrable ", assenyala el director artístic del festival, David Ets Brun. Diumenge van ser els guitarristes Ali Arango, de Cuba; Anders Clemens, de Noruega, i el mateix David Ets Brun, d'Espanya, els encarregats d'interpretar les melodies del genial compositor vila-realenc.

"Aquest any més que mai hem notat l'afecte dels veïns. Vila-real pren consciència que està servint d'altaveu a un esdeveniment cultural amb figures de primer ordre. Ha estat molt emotiu veure com la gent els demanava autògrafs i volia fer-se una foto amb els solistes ", abunda David Ets Brun.
La V Setmana Tàrrega se'n va amb la satisfacció del deure complert mentre l'organització reposa forces per preparar la següent cita. La voluntat dels seus creadors és que la sisena edició faci encara més gran la Setmana Tàrrega portant el llegat del músic com a bandera.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.