Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

L'estudi de Luis Bolumar s'impregna de versos emocionats

L'estudi taller de l'artista Luis Bolumar va ser l'escenari ahir a la nit de la presentació del poemari "Mirall d'atzurs", guanyador del XXIII Premi Miquel Peris i Segarra 2016

 Bolumar ha estat l'encarregat d'il·lustrar els versos més sentits del poeta Vicent Jaume Almela i Eixau. Tots dos van estar ahir a la nit signant exemplars del llibre i explicant algunes anècdotes de la seva experiència compartida.

Vicent Jaume va narrar com va conèixer l'any 2004 a Bolumar, quan van coincidir en un programa de televisió local. Aquest mateix dia els dos es van emplaçar a treballar algun dia en un projecte comú. No ha estat fins a més d'una dècada després quan Vicent Jaume li va proposar il·lustrar els versos del poemari. Un llibre de poemes que va néixer com a 'blaus pensaments' perquè partia d'un diàleg entre el jo i el mar, per després completar-se amb una segona part molt més personal que podria dir-se "el mar em porta a tu". "Aquest poemari condensa emocions viscudes. Estic molt agraït pel premi però, el meu major satisfacció és que la gent pugui llegir poesia. Hi ha una màgia especial i és que en la poesia amb poca cosa dius molt ", va assenyalar el poeta.

Per la seua banda, Luis Bolumar va agrair al poeta la seva invitació i va explicar com van néixer cadascun dels dibuixos. "Al principi vaig pensar en utilitzar el dibuix i la tinta xinesa com ja he emprat en altres llibres que he il·lustrat. No obstant això, quan vaig començar a llegir els poemes de Vicent Jaume em vaig adonar que els seus versos estaven carregats de força, d'emoció i de color. Per això al final em vaig decantar per la tinta xinesa i l'aquarel·la, que em permet afegir tonalitats. En aquestes obres podreu veure blaus de tota mena, violacis, blancs de l'escuma i molt vermell passió ", ha manifestat l'artista.

Després dels parlaments, Vicent Jaume va recitar alguns poemes acompanyat de les notes del piano de Ximo Fabregat i fins i tot va convidar a l'artista Jere perquè recités una última balada.
Entre les cares que es van donar cita ahir a la nit esmentar a artistes plàstics com Jere, Eloisa Aldás, Maria Griñó, Ero, Pepe Personal, Pasqual Bailón o Víctor Vázquez. També van acudir els poetes Manel Pitarch, autor del pròleg de "Mirall d'atzurs", i Rosa Maria Vilarroig, els periodistes José María Arquimbau i Patricia Mir, i nombrosos amics dels autors.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.