Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

"Els Miserables", un macromusical amb segell benicarlando

El musical serà l'espectacle més efectista que ha portat a terme la Coral en les seues diferents seccions després de portar als escenaris ‘El fantasma de l’Òpera’

 A un dia de la seua estrena, demà dia 10, els passadissos interiors de l'auditori queee   condueixen fins a l'escenari estan gom a gom de vestits i parts del decorat que s'ha de convertir en l'univers creat per l'escriptor francès Victor Hugo. Una obra  que ha generat diferents pel·lícules i diversos musicals. L’auditori està "ocupat" per l'espectacle Els Miserables, que va camí de convertir-se en el major muntatge que s'ha dut a terme pels integrants de les diferents seccions de la Coral Polifònica Benicarlanda. Ara, com explica Leroy Ariza, el president de l'entitat que  no para d’atendre el telèfon, "tenim el run-run previ a qualsevol estrena a l'estómac".

La posada en escena requereix una gran participació, ni més ni menys que 120 persones de diferents edats que podran contemplar-se de manera aleatòria a l'escenari, entre cantants, els 17 integrants de l'orquestra, a més els tramoistes i ajudants. L'obra va ser escollida pel director de la Coral, David Rubiera, la junta va estar d'acord i la directora artística, Núria Sánchez, també.

 

 

L'èxit anterior en un musical que va signar la Coral va ser El fantasma de l'òpera, que va recollir un gran èxit de públic. El president de l’entitat, ha viscut en primera línia l'evolució del musical, "fa mesos que no em perdo ni un". En l'obra participen des de personatges molt petits, que surten a la Coral Petiquillo, de la coral juvenil Kílix i de la Coral Polifònica, "els que no vam sortir a escena, estem igualment treballant per l'obra, els únics que no han pogut sortir són els de la secció Coral Bovalar, perquè encara són massa petits ".

Pel que fa al vestuari i la caracterització han sorgit d'un dels grups de treball, en aquest cas l'encarregat del vestuari, que s'han dedicat a confeccionar els diferents vestits, "també ens hem mogut per entitats com Càritas i Creu Roja, per poder adquirir roba a la qual posteriorment hem realitzat un tractament per a la seua adaptació ". El més complicat que fa al vestidor ha estat confeccionar els uniformes militars que llueix algun dels protagonistes de l'obra.

Els personatges principals, Jean Valjean serà interpretat per Josua Villanueva; Fantine, estarà interpretada per Raquel Molina, Javert serà David Guzman, i la parella més còmica, madame i monsieur Thénardier Cristina Burriel i Enoc Altabás. A més, Eponine d'adulta, estarà interpretada per Núria Sánchez i Cossette, per Clara Ferrer.

Una orquestra en directe

Els més petits també tenen el seu protagonisme, com els nens i nenes Ona Pallarés, Vega Querol, Jordina Pitarch, Anna Domingo i Alex Galbez. Un altre dels al·licients que tindrà l'obra és l'actuació en viu d'una orquestra que posarà música en directe als diferents passatges del musical. Per a ells s'ha hagut d'articular algun "invent" que permetrà que estiguin presents a l'escenari de l'auditori benicarlando. I sense treure la primera fila de butaques. Les entrades ja estan a la venda des del 20 d'octubre a l'òptica Eva Marín "s'estan venent a bon ritme", indica Ariza. "Sé que en els anys 60 i 70 del segle passat a Benicarló es van muntar sarsueles i altres espectacles, crec que llavors segur que va ser més complicat pels mitjans, que eren més escassos, però penso que efectivament això és el més gran que s'ha fet, sense desmerèixer el que s'ha fet abans ".

¿El més efectista? "Si, sens dubte". "El que més valoro d'aquest espectacle és que hi ha molta gent implicada", matisa Ariza. Els decorats han estat realitzats pels mateixos integrants de la Coral, per familiars i gent vinculada amb coneixements de fusteria, "la Coral també està composta per familiars i amics, com Jose Mª Compte, que s'ha involucrat com li que més, a més de altra gent que s'ha bolcat ".

Les representacions tindran lloc el divendres 10 i dissabte 11 a les 22:00 i diumenge 12 a les 18:00, i divendres 17 i dissabte 18 a les 22:00 i diumenge 19 a les 18:00. Costen 12 euros i són numerades.

El fet de separar les funcions en dos caps de setmana consecutius es deu a no haver de realitzar dues sessions el mateix dia perquè deixa als cantants molt cansats, així, en dos caps de setmana consecutius, poden realitzar-se les mateixes funcions encara que d'una manera una mica més relaxada.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.