Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
'Solk', finalistes dels Premis Ovidi Montllor

'Solk', finalistes dels Premis Ovidi Montllor

El grup de música d'arrel Solk ha estat escollit finalista dels Premis Ovidi Montllor

El seu treball "Herència" ja forma part, per tant, del millor que s'ha editat i publicat a nivell musical en valencià arreu de tot el territori segons el criteri d'aquesta 12ena edició, en la qual han hagut noranta-vuit produccions

 

En concret, Solk gaudeixen de dos nominacions. Els altres nominats als premis són Zoo, que ha rebut cinc nominacions, Júlia i el conjunt musical format per Mireia Vives i Borja Penalba, quatre. A més, Xavi Sarrià, Smoking Souls, Tomàs de los Santos, Abraham Rivas, Urbàlia Rurana, Cavallo també compten amb dues nominacions. Originàriament, el grup 'Solk' i els seus components són vinarossencs. Aixi, trobem a noms, com ara, Joan Cid a la guitarra, llaut, guitarró i cors; Javier Sebastià Redó, veu i sintetitzador; Jordi Sanç, percussió; Rafel Iniesta, al contrabaix i Pau Puig està a càrrec dels vents. El llibre CD que aglutina el seu últim treball "Herència", conté una sèrie de peçes muscials molt acurades plenes de sensibilitat, i se complementen amb un llibre de textos signats per artistes i escriptors com Carles Santos, Feliu Ventura, Mónica Espelt, Alícia Coscollano i Masip, Susanna Albella, Àngel Cid, del mateix Redó o d'Alardo Prats.


Un poc d'història

Els Premis Ovidi Montllor són els guardons atorgats des de l'any 2006 pel Col·lectiu Ovidi Montllor als artistes valencians que publiquen música en valencià en el transcurs d'un any. Des del 2009, cada trofeu consistix en una peça d'acer inoxidable tallada en làser amb la forma del logotip del col·lectiu.
A banda dels dos guardons honorífics, des de 2011 els premis són als millors discs en les categories de música electrònica o música rap, música pop, rock, cançó d'autor i folk, als millors arranjaments o producció, a la millor cançó, a la millor lletra, al millor videoclip i al millor disseny gràfic;

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.