Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
Vinaròs presenta la programació del 776 aniversari de l'Atorgament de la Carta de Poblament

Vinaròs presenta la programació del 776 aniversari de l'Atorgament de la Carta de Poblament

Hi ha unes 25 activitats programades, moltes d'elles relacionades amb la figura de Mn. Vicent García Julbe o la nova bandera de la localitat

 El regidor de Cultura, Marc Albella, ha presentat aquest dimecres a la Biblioteca Municipal la programació d'actes per commemorar el 776 aniversari de l’Atorgament de la Carta de Poblament de Vinaròs.

"Aquesta celebració anirà del 15 de setembre al 9 d'octubre i, aproximadament, hi ha unes 25 activitats previstes. Moltes d'elles giren al voltant de la figura de Mn. Vicent García Julbe, amb motiu del XX aniversari de la seva mort, i de la nova bandera de Vinaròs", ha assenyalat Albella. Concretament, aquest últim acte es durà a terme el divendres 29 de setembre, a les 20:30 hores, quan s'hissarà la nova bandera de la ciutat a la Plaça Parroquial, en companyia de la Societat Musical La Aliança, la Coral García Julbe, l’Orfeó Vinarossenc, la Coral Juvenil Sant Sebastià i Les Camaraes.

A més d'això, en els dies previs i posteriors es duran a terme multitud d'activitats culturals com tallers sobre la Carta Pobla, Concerts i actuacions, trobades i passejos històrics guiats al poblat iber i al cementiri municipal.

Es realitzaran també diverses xerrades, sobre les construccions de la pedra en sec o sobre l'ordre de Montesa i Vinaròs. El dilluns 9 d'octubre, s'acabarà aquesta programació amb una ofrena floral al monument de Jaume I (a les 12:00 hores) i una dansa col·lectiva amb els Nanos i Gegants de Vinaròs a les 19:15 hores al passeig de Colom. "Esperem que la població gaudeixi de tot el que hem preparat i participe en totes aquestes activitats gratuïtes", ha destacat Albella, que ha explicat que el programa d'activitats, que imita una publicació antiga, podrà trobar-se a partir de demà a la Tourist Info o en la seu a versió digital a la pàgina web de l'Ajuntament.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.