Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

Benicarló tanca l'exposició d'homenatge a Miguel Hernández amb més de 7.000 visitants

Ahir diumenge es va tancar l'exposició «Homenatge a Miguel Hernández (75x75)», amb un total de 7.200 visitants. Persones i grups de diversos llocs de procedència han passat pel Mucbe per tal de disfrutar de la mostra gràfica de 130 artistes, que evoquen al poeta mort ara fa 75 anys

L'exposició d'homenatge a Miguel Hernández, produïda per la Comissió Cívica d'Alacant per a la Recuperació de la Memòria Històrica, ha tancat les portes amb un total de 7.200 visitants. Des de que es va inaugurar, el passat 26 de maig, el Mucbe ha rebut visitants de diferents llocs d'Espanya, així com de l'estranger.

Sobre les zones geogràfiques concretes, a banda de tots els visitants de Benicarló (inclosos els grups escolars i de Centres d'Educació Secundària), destaca la presència de persones de les zones d'Alacant i València. Respecte dels visitants estrangers, ressalten el nombre de turistes de països com França, Alemanya, Anglaterra, Itàlia o Rússia.

La mostra, que a partir d'ara continuarà la seua itinerància per tot el territori estatal, compila treballs molt diversos, amb suports també molt diferents. Tots units per una idea comuna, sense perdre la identitat i des del respecte a les diverses propostes artístiques. D'altra banda, també és notable el seu caràcter didàctic, que s'entreveu a través dels textos que acompanyen cadascuna de les obres. I finalment, s'hi veu també la implicació de la societat civil que, a través dels artistes, poetes, crítics d'art, historiadors, correctors lingüístics, traductors, escriptors i institucions ha reunit una autèntica constel·lació de forces per a recuperar la memòria de Miguel Hernández.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.