Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

‘Carinyo’, la supèrbia lliçó teatral de Sergi Caballero i Mireia Pérez

Una obra superlativa enceta la temporada teatral de la tardor en un any ple d’experiències teatrals a Vinaròs

alícia coscollano i masip

Amor caníbal, inèrcies i sinergies... i afecte a parts iguales. Un fifty-fifty superb en interpretacions a càrrec de Sergio Caballero i Mireia Pérez a partir de la dramatúrgia conjunta de Juli Disla i del director Jaume Pérez, encerclats en un miratge metafòric, un cercle roig, que representa també la parella, una relació continua malgrat les interferències, un anell sense final que esdevé un bucle dins de les relacions humanes més íntimes.

‘Carinyo’ xafava amb tota la potència dels actors i amb un guió contundent, dens i hiperrealista l'escenari vinarossenc encetant la temporada de tardor i situant-nos en la recta final, tot i que encara queden algunes obres per gaudir-, d'una experiència que s'allargat durant tot el 2017 fent-nos gaudir d'obres realment memorables.

La companyia valenciana Pérez&Disla signa aquesta representació que emplaça els actors en un duel personal dins de l'espai comú en el qual cohabiten, i que sols abandonaran per a perseguir-se en una fugida endavant que finalment els torna a atrapar en el mateix cercle. Bucles infinits que són incapaços de tallar a temps i que recrea la solitud a la qual fan front algunes parella, tot i que conviuen en el mateix espai. L'obra interpel·la en algunes ocasions el públic, que se sent de vegades representant o partícip del debat de la parella, en clara crisi emocional que circumval·la l'escenari eternament.

Com únic element escènic, dos cadires, dos aïllaments, dos maneres de ser i de comunicar-se amb tocs d'humor. Inexorablement et fan sentir integrat dintre de la seu bombolla, tot i que no cal prendre part. Un aquí i ara descarnat que mostra la dissecció de la decadència d'una parella que, per contra, no sap, o no pot, o no vol, donar el tir de gràcia a la relació.

L’obra ha guanyat el Premi Millor Obra de Teatre per Adults a la Mostra de Teatre Alcoi i ha estat traduïda al castellà. 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.