Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

El projecte de recreació històrica Via Scipionis arriba al Poblat Iber de Benicarló

La proposta, que pretén agermanar l'arqueologia, la recreació històrica i el turisme cultural de qualitat, passarà per Benicarló el pròxim divendres 8

Els voluntaris arribaran al Poblat Iber seguint el seu camí fins a Cartagena, amb la intenció d'emular la ruta que van seguir les legions romanes de Publi Corneli Escipió l'any 209 a. C

Via Scipionis consisteix en un grup de voluntaris format per historiadors, arqueòlegs i persones experimentades dins el món de la recreació històrica que marxen caracteritzats com a membres de les legions romanes. Amb l'objectiu de rememorar la ruta que va seguir l'exèrcit romà de Publi Corneli Escipió l'any 209 a. C., els voluntaris viatjaran, del 7 al 22 de setembre, des de l'Aldea fins a Cartagena. Per a fer el viatge seguiran el traçat d'una de les vies de comunicació més antigues de la Península Ibèrica, la Via Heraklea (posteriorment coneguda com Via Augusta) que encara es conserva al llarg del litoral llevantí i que al llarg dels segles ha constituït un dels eixos de comunicacions més importants de la Península Ibèrica.

Aprofitant la seua arribada a Benicarló el pròxim divendres 8 a les 19.00 hores, s'obrirà al públic el Poblat Iber del Puig de la Nau de 18.00 a 21.00 hores, on els voluntaris aprofitaran per mostrar als assistents les costums, les rutines diàries de com fer el menjar, les guàrdies de vigilància nocturnes, etc. A més, com al final de cada etapa, es muntarà un xicotet campament militar romà i s’oferirà al públic poder visitar-lo i conèixer com era la vida d’una legió romana.

Així, Via Scipionis és una bona oportunitat per a totes aquelles persones que volen conèixer el seu passat i es volen aproximar a la historia, l’arqueologia i la recreació històrica d’una forma atractiva però rigorosa. Tant és així que el projecte està avalat pel Laboratori d'Arqueologia Experimental de la UAM, per la Asociación Española de Arqueología Experimental i per la xarxa internacional de museus a l'aire lliure.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.