Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

La Nit en Vetla recrea espais plens de màgia als carrers de Benicarló

La nit il·luminada reuneix centenars de visitants i turistes a Benicarló que es reparteixen en diferents escenaris urbans

Les múltiples propostes culturals a la llum de les espelmes es fusionen amb opcions comercials nocturnes

text: alícia coscollano/fotos: clara m. arnau coscollano i alícia coscollano

Benicarló s'omplia anit fins al límit amb veïns, visitants i turistes que recorrien els carrers convertits en espais escènics a l'aire lliure. La tarda arrencava a les 19:00 h., amb l'espectacle Open Door, que posava el focus cultural en la localitat.  La programació comptava amb companyies teatrals, circenses i de dansa de tant prestigi com Cia. Sin Fin, Pere Hosta, L’avant-Première, La Industrial Teatrera, Les arts del Cel o La Fem Fatal. Els escenaris s'anaven succeint a peu de carrer, per la qual cosa els principals vials de la ciutat es veien desbordats de públic, com en anteriors edicions, en el que ja s'ha convertit en una aposta cultural segura.

El plat fort arribava al voltant de la mitjanit, a la Plaça Constitució amb Transports Excepcionels, un espectacle de dansa a duo on el paper de la ballarina principal és representat per una enorme excavadora. Es tractava d'un ballet de faula de gran i sorprenent plasticitat complementat amb grans dosis d'ironia i bon humor. Eren ells els que posaven el punt final a la programació.

D'altra banda, els espais culturals de la localitat obrien les seves portes. Així, el MUCBE obria les seves portes, i la Coral Kylix oferia un concert en la capella del museu, recentment restaurada. L'espai fotogràfic Roda & La Pepa també va participar en aquesta edició customizando a la gent. En aquesta ocasió el personatge escollit per realitzar les fotografies va ser Frida Kahlo.
A més, 130 comerços i 24 bars i restaurants del municipi sumaven a la Nit en Vetla, mantenint les seves portes obertes durant la llarga cita cultural. Benicarló es mantenia ahir totalment lluminosa fins a la matinada.

 

 

 

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.