Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
Sergi Saladié, Nova xerrada de la Jaume I

Sergi Saladié, Nova xerrada de la Jaume I

Una part de la nostra nació, vol fer un referèndum per decidir que vol ser, sense imposicions ni pressions de ningú

Això que en qualsevol opció de la nostra vida quotidiana, pot ser i de fet es tan necessari com inquestionable, va en camí de convertir-se en un tema tabú en les nostres relacions.
Com deiem la setmana passada aquest fet inquestionable ens ha dut a portar, a una persona que coneix de primera mà totes les martingales del referèndum. Aquesta persona no pot ser altra que el Diputat per la CUP Sergi Saladié.
Sergi Saladié es llicenciat en geografia per la Universitat Rovira i Virgili (1998). Postgrau en arquitectura del paisatge a la Universitat Politècnica de Catalunya (2000). Màster en estudis territorials i urbanístics a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra (2003). Diploma d'estudis avançats (DEA) al Departament de Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat de Barcelona (2001). Diploma de tècnic urbanista a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya i l'Associació Espanyola de Tècnics Urbanistes (2003). Doctor en geografia per la Universitat Rovira i Virgili (2016).

Trajectòria política i institucional

Col·labora en diversos moviments en defensa del territori, especialment a les comarques meridionals del Principat, relacionats amb l'energia, el paisatge i el territori. Es diputat electe per la CUP.
S’ha destacat sempre per la seva aferrada lluita contra tota imposició o amiguisme de les classes dominants, això l’ha fet a ser un militant antinuclear i contra el Castor.
Es autor , entre altres ha escrit llibres com Impacte econòmic de les centrals eòliques en els pressupostos municipals a Catalunya. Estudi comparatiu (2014) i Els paisatges de l'Alt Camp (2014), i també de diversos articles publicats en revistes o obres de divulgació científica en el camp de l'energia eòlica, el sistema elèctric o el paisatge. Pertany a diverses associacions de Vandellòs, com ara l'Agrupació de Defensa Forestal, el Centre d'Estudis de la Vall o la colla de diables local. Membre de la Societat Catalana de Geografia, de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori i del Col·legi de Geògrafs.
Sergi Saladié ens parlarà sobre el Referèndum i sobre els problemes de la nostra terra el proper divendres 21 de juliol a les 7 de la tarde al saló d’actes de la nostra biblioteca.

 

foto: Elpais.cat 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.