Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
La 2a edició d'Art i Flors als Balcons arrenca a les Cases d'Alcanar el pròxim 15 de juliol

La 2a edició d'Art i Flors als Balcons arrenca a les Cases d'Alcanar el pròxim 15 de juliol

La façana marítima de les Cases d'Alcanar tornarà a acollir la Mostra Art i Flors als Balcons, aquesta es podrà visitar a partir del dia 15 de juliol -coincidint amb la festivitat del Carme- i fins al 31 del mateix mes

La perla marinera del Montsià serà novament un bullici cultural durant la segona quinzena de juliol, ja que s’exposaran 53 obres inèdites fetes amb diversos materials i tècniques, sense temàtica predeterminada i de km 0.
Aquesta segona exposició d'art urbà, organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament, ja va tenir molt bona acollida el passat mes de maig a Alcanar. La finalitat de la mostra és visibilitzar el talent artístic del municipi i fer una relectura d'una tradició antiga que encara es manté a Alcanar i a les Cases i que consisteix a penjar les vànoves als balcons de les cases dels carrers per on passen les processons.

La comissària i impulsora d'Art i Flors als Balcons, la pintora Núria Prades, explica que "els participants són artistes locals o vinculats al municipi, alguns de renom internacional”, com la dissenyadora del cartell, Pepa Reverter. A més, enguany s’ha incrementat considerablement el nombre de participants, “són un grup heterogeni, conformat per professionals o estudiants d’art, és molt gratificant descobrir la quantitat d'artistes que viuen i fan la seua obra al municipi”, afegeix.
Per la seva banda, Alfons Montserrat, Alcalde i regidor de Cultura, recalca que "després de l’èxit de participació de l’any passat, hem fet una aposta per ampliar el tipus de materials i tècniques que podien utilitzar els artistes per a donar cabuda a més gent". Així mateix, es mostra satisfet per “la qualitat de les diferents obres” i anima tothom a “assistir a l’acte d’inauguració i a visitar l’exposició mentre passeja a la fresca pels carrers de les Cases".
L'exposició torna a comptar amb la col·laboració dels veïns i veïnes que han acceptat penjar les obres als seus balcons i guarnir-los amb vistoses floreres, i es distribuirà per la plaça Sant Pere i els carrers Callao, Cádiz, del Pou, Lepant, Joan Miró, Isaac Peral i Trafalgar.

L'Ajuntament d'Alcanar convida els visitants de la mostra a fer fotografies i compartir-les a les xarxes socials amb l’etiqueta #ArtiFlors per tal que tothom pugui gaudir de la bellesa de les obres que estaran exposades.
15 de juliol, acte d'inauguració
- 19 h: Recepció dels artistes a la plaça Sant Pere.
- 19.30 h: Inauguració de la 2a edició d’Art i Flors als Balcons, amb benvinguda i parlaments.
- 19.45 h: Performance a càrrec de Mariaelena Roqué, artista multidisciplinària.
- 20 h: Recorregut per l’itinerari de les 53 obres, on els artistes presents faran un comentari sobre la seva tela.
- 21.30 h: Final de l’itinerari a la plaça Sant Pere. Seguidament tindrà lloc un homenatge a Alberto Carrera Blecua amb l’actuació musical de Paula Niubó, estudiant de batxillerat d’Arts Escèniques i alumna de l’Escola Eòlia de Barcelona, que interpretarà la cançó Llàgrimes al cel d’Eric Clapton.
- 21.45 h: Petit refrigeri per a les persones assistents.

 

 

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.