Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
Morella comença el cap de setmana del Corpus Christi amb La Degolla

Morella comença el cap de setmana del Corpus Christi amb La Degolla

La Degolla representa el Misteri del Rei Herodes quan va perseguir als Sant Innocents

La cercavila amb els Gegants, els cabuts i els Gaiteros de Morella conclouen la jornada de la vespra del Corpus Christi

Morella viu aquest cap de setmana el tradicional Corpus Christi i en la jornada d’avui s’ha reproduït La Degolla. Aquesta consisteix en la representació del Misteri d’Herodes que va perseguir als Sants Innocents. La Degolla de Morella té la missió d’anunciar i animar als veïns i veïnes de Morella a participar en la processó general del Corpus Christi de demà. Després han desfilat els Gegants, junt als Cabuts i als Gaiteros de Morella. La celebració del Corpus a Morella data de 1358 i la de demà és la seua 659a edició en la qual desfilen més de 150 elements bíblics pels principals carrers de Morella.

D’aquesta tradició participen els més menuts que van vestits de blanc, amb sables de fusta i amb safrà o colorant simulen la sang dels Sants Innocents al Misteri del Rei Herodes. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha destacat que “La Degolla és una representació improvisada on els més menuts s’ho passen bé i participen de les activitats tradicionals de Morella”. D’aquesta manera, cal recordar que el “Corpus Christi de Morella és un dels més antics de la Comunitat Valenciana, ja que va començar sols tres anys després del de València” ha comentat l’edil. Rhamsés ha aprofitat per a agrair “la participació dels més menuts a La Degolla, que és un acte del qual tots tenim bons records quan érem xiquets”.

Presentació del llibre Encara no és tard

Al matí Morella ha presentat el llibre Encara no és tard. Claus per a entendre i aturar el canvi climàtic d’Andreu Escrivà. Les parets de l’ajuntament de Morella acullen aquesta presentació on l’autor ha comentat el seu punt de vista sobre el Medi Ambient en l’actualitat i les mesures que es poden prendre per tal de frenar aquest problema que afecta a tot el Món.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.