Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
‘Tornen els Ilercavons’ al poblat del Puig de la Nau de Benicarló

‘Tornen els Ilercavons’ al poblat del Puig de la Nau de Benicarló

Per segon any consecutiu, la recreació històrica protagonitzarà una trobada que s'amplia a grups procedents de diferents zones de l'estat espanyol

La trobada comptarà amb tallers de ceràmica Ibera, recreacions de rituals i costums, activitats infantils, i sorprenents posades en escena que faran reviure el poblat iber del Puig

L'edil de Cultura, Josep Barberà, ha presentat la segona edició de la trobada de recreadores històrics «Tornen els Ilercavones», que reunirà al poblat del Puig de la Nau a diferents grups de recreació històrica procedents de diferents parts de l'estat espanyol: Ibercalafell, Artifex, Iberhonderos i Antiqua Iberia. Barberà ha estat acompanyat per Institutor Peiró i Santi Sales, del grup d'animació i serveis educatius Aur-Art, que s'encarrega de la coordinació del projecte.
Barberà ha indicat que aquesta trobada «té l'objectiu de recrear la vida, costums i rituals dels iberos en un marc arqueològic de luxe com és el poblat de la Muntanya de la Nau». L'edil ha incidit que amb aquesta iniciativa «es dóna una important pansa per posar en valor històric i cultural la potència arqueològica en què s'ha convertit Benicarló amb el conjunt del Puig de la Nau i la recent troballa del jaciment del Mas de Fabra».

Des de la coordinació de l'esdeveniment, els representants de Aur-Art, Peiró i Sales, han apuntat que les jornades de recreació històrica «han engegat un procés que ha permès que molta gent descobreixi el poblat en un context molt participatiu». La trobada ha aconseguit atreure també «a arqueòlegs, investigadors i historiadors, que amb les seves hipòtesis són els qui permetran escriure la història futura del Puig de la Nau».

La trobada comptarà amb tallers de ceràmica Ibera, recreacions de rituals i costums, activitats infantils, i sorprenents posades en escena que faran reviure el poblat ibero del Puig. En l'eix de les activitats destaquen tres visites recreades amb servei de bus gratuït que tindran lloc el dissabte dia 1 a les 18.15 i 20.30 hores i el diumenge a les 11.00 hores. Per participar farà mancada inscripció prèvia al Mucbe. En tot aquest context, orientat a posar de relleu el patrimoni històric local, l'edil de Cultura ha agraït a la Diputació de Castelló la realització d'un mapa arqueològic de la província en tres dimensions al com ja es pot accedir a través d'Internet i que «servirà per reforçar l'interès turístic i cultural dels nostres jaciments a l'hora que permetrà que les persones interessades en la cultura ibera tracen les seves pròpies rutes per les nostres comarques».

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.