Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

El Mucbe inaugura una magnífica exposició de l'artista valencià Adrià Pina

Fins al 3 de setembre es podrà visitar a les sales del Mucbe l'exposició «Política interna» del prestigiós artista valencià Adrià Pina

Es tracta d'una selecció de 45 obres pictòriques que representen les últimes etapes de la seua trajectòria artística

Avui divendres a les 19.00 hores s'inaugura al Mucbe l'exposició «Política interna» de l'artista valencià Adrià Pina, un dels màxims representants de la pintura realista. La mostra fa un repàs pels últims anys de la trajectòria d'aquest artista a través d'una selecció de 45 obres que transmeten un gran talent i que fan que semble fàcil i casual un treball impecable tècnicament.

Nascut a l'Alcúdia el 1959, Adrià Pina es va introduir en el món de l'art de la mà del reconegut artista també valencià i també de l'Alcúdia, Manuel Boix, amb qui va començar a donar forma al seu estil propi. Des d'aleshores, ha desenvolupat un realisme crític amb clara reivindicació ecologista i sociopolítica, ha cultivat també l'art pop o el surrealisme i ha experimentat amb noves corrents estètiques.

En qualsevol cas, un factor què és comú al llarg de la seua trajectòria és que es tracta d'un art alegre, carregat d'un aire fresc i intel·ligent, que representa una realitat diferent on la geometria queda molt definida, tot donant lloc a un llenguatge i estil propis, tenint en compte a l'espectador i buscant captar la seua atenció.

Actualment, l'artista compta amb una notable presència al món virtual, ha estat publicat en webs d'art i cultura tan rellevants com la francesa Fubiz, l'alemanya Ignant o l'espanyola Diédrica, entre altres. A més, participa en iniciatives digitals com la de Chocolate Illustration i manté una activitat constant a xarxes socials com Facebook o Pinterest. La seua trajectòria ha estat nombroses vegades reconeguda i ha rebut guardons de ciutats com Logronyo, Jaén, Almeria, Zamora, València, Salamanca, Granada, Madrid, Guadalajara o Tarragona.

L'exposició d'Adrià Pina romandrà oberta fins al proper dia 3 de setembre de 2017 en les sales d'exposició de la planta baixa del Mucbe.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.