Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
París i Nova York s’incorporen aquest mes al programa del Sirga Festival 2017

París i Nova York s’incorporen aquest mes al programa del Sirga Festival 2017

El festival Sirga – Músiques de Recerca i Patrimoni continua  amb la seva estratègia de trencar fronteres ja siguin locals com de país amb la creació sonora i musical i aquest mes de juny ha programat dos concerts a dos poblacions que s’afegeixen enguany al calendari del Sirga Festival: París i Nova York.

Pel que fa al concert que tindrà lloc a la població francesa de Bagnolet, a tocar de París, el dia 17 de juny, es realitzarà a l’espai La Obra d’aquesta població i hi haurà obres per a violoncel d’Adolfo Kaplan Demian Luna, instal·lacions audiovisuals de Raquel Garcia Tomàs i Josep Sanz i música electroacústica i vídeo de diversos autors.

Quant a l’aventura americana, no és nova, ja que l’any passat ja es va establir una col·laboració amb una associació de compositors de Chicago per a promoure activitats del Sirga. De fet, enguany hi ha previst que el programa de ràdio ‘Relevant TONES’ de Seth Boustead de Chicago, faci la retransmissió d’obres programades al SIRGA FESTIVAL a Nova York.

Sí que és nova la incorporació al circuit de la ciutat de novayorkesa. En aquesta ciutat hi haurà el dia 22 de juny un concert  demúsica catalana per a saxo i electrònica amb Joan Martí Frasquier i obres acusmàtiques, gràcies a la col·laboració del SIRGA FESTIVAL, amb l'Institut Ramon Llull, Placa Base (Illes Balears) i el Festival Internacional de Música electroacústica de Nova York. La programació prevista és:

CONCERT 1 : PART 1: Baritone saxophone and electronic music: 53 minutes

 

-        Three strangers melting outside of time”. Acousmatic miniature of Francesc Llompart.

-        A CHILLIDA, Mercè Capdevila. Baritone saxophone and electronic music.

-        For Paul” Acousmatic miniature of Angel Faraldo.

-        SOUND PORTRAIT IV, Enric Riu. Baritone saxophone and electronic music.

-        “Closca KC”. Acousmatic miniature of Ariadna Alsina.

-        18, Joan Arnau Pàmies. Baritone saxophone and electronic music.

-        “TUM” Acousmatic miniature of Pablo Fredes and a ”Gestalt” acousmatic miniature of Gemma Camps.

-        VA I VE, Sergio Fidemraizer. Baritone saxophone and electronic music.

-        “Rush”. Acousmatic miniature of Pablo Carrascosa.

-        HOLOFONIA v1, Joan Bagés. Baritone saxophone and electronic music.

-         “Minidescarga”. Acousmatic miniature of Oliver Rappoport

 

CONCERT 2 : PART 2: Acousmatic music: 55 minutes

 

* Oriol Graus Ribas.  “INTANGIBLE XVI” Premiere)».16 channels

* Àlex Martinez. « El bosque de las luces ». 8 channels

* Mateu Malondra. « Sound Block Module II » 8 channels

* José Manuel Berenguer. « onNothing ». 2 channels

* Medín Peirón. « The creation of the world ». 2 channels

* Octavi Rumbau. “One paradox”. 8 channels

* Stijn Govaere. “far bollire piano per 8 minuti”. 2 channels

 

El Sirga Festival està organitzat per un col·lectiu de músics i persones de la Ribera d’Ebre que formen part de l’Associació d’Amics del Jazz de la Ribera d’Ebre i de l’Associació Cultural La Cana, encapçalats pel músic i artista sonor de Flix, Joan Bagés, i amb la col·laboració, dels 11 ajuntaments implicats enguany (FlixRiba-roja d'Ebre, Móra d'Ebre, Ginestar, Miravet, Masdenverge, Salou, Horta de Sant Joan, Amposta i Tortosa). En l’edició d’enguany, el festival, ha ampliat dates i seus, s’allargarà del 29 d’abril fins a l’11 de novembre, i hi participen un total d’11 poblacions. No faltaran en aquesta edició artistes i grups de renom internacional com  Alessandra Rambolà, Nuria Andorrà i l’Ensemble L’Itinéraire, ni tampoc el component més local amb músics com Joan Martí Frasquier, Àlex Sansó  i grups com Morphosis Ensemble i la Kammart Ensemble.


.com/watch?v=5xOTxIsy_SU

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.