Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
Deltebre estrena la nova Biblioteca Delta de l'Ebre

Deltebre estrena la nova Biblioteca Delta de l'Ebre

“Estem davant d’un centre cultural de primer nivell que ha de permetre ratificar la capitalitat de Deltebre com a capital i cor del Delta de l’Ebre”. Amb aquestes paraules, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha donat la benvinguda al nou equipament de la Biblioteca Delta de l’Ebre després d’anys de demandes per part de la ciutadania i de projectes frustrats.

Un nou espai cultural que donarà servei amb un fons documental de més de 36.000 arxius i amb diversos espais adaptats per a l’estudi i la consulta de tota aquesta documentació. Soler ha detallat que “amb la nova Biblioteca seguim amb pas ferm el nostre mandat de govern i amb l’objectiu d’enlairar Deltebre des de totes les vessants”. Així, l’alcalde ha volgut posar en valor l’aposta per la cultural que realitza l’actual govern municipal atès que “més enllà d’aquest nou equipament, en breu també tindrem en funcionament la nova Escola de Música Municipal”.

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, no ha pogut assistir a la inauguració per temes sobrevinguts d’agenda política i, al seu lloc, ha assistit el director general de Biblioteques de Catalunya, Jusèp Maria Boya, qui ha explicat que “les biblioteques són la primera porta d’accés a la cultura i una aposta segura per a un país millor”. Boya ha finalitzant dient que “la cultura i la lectura són els fonaments d’una societat moderna i de qualitat. ”

Un espai polivalent

Més enllà de la consulta del fons documental, la Biblioteca Delta de l’Ebre disposa d’una sala de conferències, una sala de formació, una sala de suport de treball en grup, i una zona juvenil i infantil on destaca un petit espai amb el qual es podran fer cursos, contacontes i xerrades dirigides als més menuts. Amb tot això, la tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, ha destacat que “aquest equipament vol anar un pas més enllà i esdevenir un centre en el qual conflueixi la cultura de Deltebre i que assenti les bases per a què les actuals i futures generacions tinguin al seu abast totes les eines possibles per aprofundir en l’estudi i l’aprenentatge”.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.