Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany al campus Terres de l’Ebre de la URV

Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany al campus Terres de l’Ebre de la URV

L’actriu catalana actua acompanyada pel músic Jaume Mallofré en un espectacle líric organitzat pel Campus Extens de la URV per commemorar els 25 anys de la universitat

A tres dies de Sant Jordi, l’actriu Carme Sansa ha representat aquest dijous a l’Aula Magna del campus Terres de l’Ebre l’espectacle líric Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany, una obra de petit format en el qual Sansa apareix a l’escenari només acompanyada pel músic Jaume Mallofré.L’actriu, una de les més reconegudes dins el panorama cultural català,  guardonada amb la Creu Sant Jordi 2004 i amb el Premi Nacional de Teatre 2012, ha sabut provocar i emocionar al públic, amb textos i fragments de l’extensa obra de Maria Aurèlia Capmany escollits per ella mateixa. “La vaig tenir de professora de literatura i ja com actriu vaig tenir el privilegi de representar obres seues”, explica Sansa que veu aquest espectacle com un homenatge a una dona polifacètica a les portes del centenari del seu naixement, que se celebrarà el 2018. Si no saps ser feliç, Macho ibérico o Cartes impertinents han estat algunes de les obres escollides per Sansa per compondre aquest obra híbrida entre el recital, el teatre i l’espectacle musical, que conté una clara reivindicació de la figura de la dona des de la ironia, referències a la repressió franquista i continuats esments als espectacles de la Cova del Drac.

Es tracta d’una activitat organitzada pel Campus Extens de la URV amb la participació de la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català per commemorar els 25 anys de la URV i que es representarà als tretze municipis que integren el projecte de Campus Extens: l’Hospitalet de l’Infant, Reus, Tortosa, Torredembarra, Cambrils, Salou, Tarragona, Amposta, Santa Coloma de Queralt, Valls, Móra d’Ebre, La Pobla de Mafumet i la Sénia. En el cas del campus Terres de l’Ebre l’activitat ha estat coordinada per l’Antena Cultural Tortosa de la URV i ha servit també per commemorar la Diada de Sant Jordi. “Ens satisfà molt haver portat un espectacle literari d’aquestes característiques protagonitzat per una actriu tan reconeguda com la Carme Sansa al nostre campus. Estic convençuda que els assistents l’han gaudit al màxim”, assenyalava la responsable de l’Antena, Núria Gil.

Maria Aurèlia Capmany (Barcelona, 1918-1991), de qui el proper any es complirà el centenari del seu naixement, va ser novel·lista, dramaturga i assagista, a més d’una destacada figura feminista i antifranquista. Va escriure textos que tractaven de manera molt directa els temes candents de la societat, que ho continuen essent avui.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.