Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
Els Premis Internacionals Ciutat de Benicarló arriben a la Fira del Llibre de València

Els Premis Internacionals Ciutat de Benicarló arriben a la Fira del Llibre de València

Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló ocuparan un lloc destacat en la 52a edició de la Fira del Llibre de València

L'alcaldessa i el regidor de Cultura presentaran oficialment els guardons aquest diumenge 23 d'abril en un acte que comptarà amb la presència dels guanyadors de la primera edició

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Cultura, Josep Barberà, seran els encarregats de presentar públicament els Premis Literaris Ciutat de Benicarló i les bases de la segona edició en el marc de la Fira del Llibre de València, que s'inaugura demà dijous i que s'allargarà fins a l'1 de maig. L'acte tindrà lloc aquest diumenge 23 d'abril a les 18.00 hores i comptarà amb la presència de dos dels autors guanyadors de la primera edició: Joan Garí (Premi de Narrativa Memorialística Ciutat de Benicarló per ‘L'única passió noble’) i Joan Borja Sanz (Premi de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló per ‘Sobre l'alquímia de la vida’).

La presentació dels Premis a la capital valenciana s'emmarca en la voluntat de l'Ajuntament de Benicarló de donar a conéixer els guardons en la segona fira més important de l'estat però també, i sobretot, de posar en valor Benicarló i les comarques del nord com un territori de creació amb un gran potencial creatiu, turístic i econòmic. Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló, de fet, s'entenen no només com un aparador cultural de primer ordre, sinó també com un motor de desenvolupament.

I així es va demostrar en el lliurament de premis de la primera edició, el passat mes de novembre, un acte que va posar el colofó a nou mesos intensos de treball i que va servir per a situar Benicarló en l'epicentre cultural del territori, tal i com va quedar reflectit amb la presència de representants d'entitats com l'Institut Ramon Llull, l'Institut d'Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià o Òmnium Cultural.

La presència de Benicarló a la Fira del Llibre de València coincidirà amb una edició en què s'aconseguirà un rècord històric quant a nombre d’escriptors que acudiran a les casetes a dedicar exemplars, que superaran les 600 signatures.

 

Bases:

http://www.premisliterarisbenicarlo.org/ca/inici/

 

 

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.