Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

Ana García dissenya el cartell anunciador de l’Estel del Collet

La jove artista benicarlanda Ana García és l'autora del cartell anunciador de la XVI edició de la representació L’Estel del Collet, Nadal a Benicarló. El perfil benicarlando, amb els seus monuments més representatius, ocupa la part central de la composició. En primer plànol apareixen les siluetes de Jesús i María a llom d'una burreta. Coronant el cartell, el  característic estel de vuit puntes amb la seua peculiar cua de colors que representa a l'entitat.

L'acte de presentació de l'obra es va realitzar en el saló d'actes de la Fundació Caixa Benicarló i va comptar amb la presència de la Regidora de Cultura de Benicarló, Nieves Eugenio, i nombrosos membres de la gran família de L’Estel. Entre ells es trobava l'autor del text que serveix de base per a la representació teatral, Jaume Rolíndez.

Va obrir l'acte el Síndic Major, José Luís Guzmán, qui va destacar “la gran predisposició d'Ana a col·laborar amb la nostra entitat”. La jove estudianta de batxillerat és una assídua guanyadora dels diferents certàmens de Belles Arts per a escolars que se celebren en la ciutat. La seua particular visió de l'entorn i de diferents situacions l'han fet posseïdora d'una gran sensibilitat que ha demostrat en el cartell que servirà a L’Estel para anunciar les representacions d'enguany.

“Artistes de reconegut prestigi han dissenyat el cartell en altres edicions, però també hem tingut la sort de contar amb persones quasi anònimes en el món de la creació que han volgut col·laborar amb nosaltres. L'aportació d'Ana esperem que servisca perquè la seua carrera artística enlaire i que sempre recorde el seu pas per L’Estel”, va significar Guzmán.

Per la seua banda Ana García va explicar que es va inspirar “a casa de les meues amigues, que són membres actius de l'associació. Allí vaig poder veure fotos, records i moltes coses que em van ajudar a realitzar la composició”. Per a Ana “és un honor” formar part dels artistes que composen la llista de col·laboradors de l'entitat.

Va tancar l'acte la regidora de Cultura, qui va puntualitzar que “mentre n'hi haja Estel, l'ajuntament estarà al seu costat” donada la importància que l'entitat té en la ciutat.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.