Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

"Tres territoris, una mateixa terra"

Morella, el Matarranya i la Terra Alta continuen amb la promoció del projecte

Representants municipals i empresaris turístics de Morella, el Matarranya i la Terra Alta es reuneixen a la localitat dels Ports per seguir amb la col·laboració i la promoció conjunta. Les primeres iniciatives estan tenint una repercussió positiva

El projecte "Tres territoris, una mateixa terra", que pretén promocionar conjuntament les zones de Morella, el Matarranya i la Terra Alta, continua avançant i preparant noves iniciatives. Aquesta setmana, representants municipals i empresariat de les tres zones s’han reunit a la localitat dels Ports. Les principals conclusions de la trobada han segut que es van a realitzar noves iniciatives promocionals i que el projecte ja està tenint una repercussió mediàtica positiva. La regidora de turisme, Maria Rallo, explica que "Morella, el Matarranya i la Terra Ata són tres terres molt properes, similars i alhora complementàries, que destaquen per un gran patrimoni cultural, monumental i paisatgístic". La regidora també explica que "en moments de dificultat econòmica, és molt important la innovació, la col·laboració i la suma d'esforços entre territoris, per aconseguir una major repercussió econòmica a les nostres localitats".

A més, afegia que "aquest projecte ofereix al visitant més possibilitats i més complementarietat en la seva estància als Ports, ja que una persona que ve a visitar-nos vol viure una gran experiència i gaudir de la natura, el patrimoni o la gastronomia i no entén de fronteres".

 

"Tres territoris, una mateixa terra"

"Tres territoris, una mateixa terra" és l'eslògan baix el qual Morella, el Matarranya (Terol) i Terra Alta (Tarragona) treballen conjuntament per realitzar accions promocionals que repercutisquen de manera positiva en les tres zones. Entre les accions ja dutes a terme cal destacar el viatge de premsa o press trip, mitjançant el qual periodistes de diferents mitjans prestigiosos d'àmbit nacional, es van desplaçar a les tres zones el mes passat. Aquesta iniciativa ja ha tingut una repercussió important, de manera que el projecte va tenir un impacte immediat a través de les xarxes socials i blocs d'experts turístics i s'està obrint a publicacions especialitzades de difusió autonòmica i nacional. A més, s'han realitzat viatges d'empresaris a les diferents terres o s'explicarà el projecte en un programa de la Televisió de Catalunya. A la reunió també s'han plantejat noves iniciatives i projectes de promoció, com la promoció del patrimoni dels tres territoris, la venda d'entrades conjunta per visitar els monuments, l'elaboració d'un plànol amb els atractius de les tres zones o noves accions per promocionar els productes d'aquests territoris.

Les zones del Matarranya, Morella i Terra Alta disposen d'un patrimoni natural impressionant, que ofereixen al turista l'oportunitat de realitzar una estada de relax i/o de conèixer una rica cultura i història. Per això, tenen grans possibilitats de complementarietat, donat la proximitat dels tres territoris.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.