Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

Benicarló acull les jornades ‘Sincròniques’ del 8 al 12 d’agost

Les jornades organitzades pels germans i dolçainers Puig també comptaran, a més de amb tallers diversos, amb conferències, com la de Jordi Reig, (Al Tall), que impartirà una xerrada sobre dolçaina i tradició

alícia coscollano i masip

Les jornades ‘Sincròniques I Jornades al voltant de la dolçaina i el tabal'  tindran lloc a Benicarló  del 8 al 12 d’agost  organitzades pels germans i dolçainers Laia i Pau Puig, de Vinaròs, una idea que feia molts anys que tenien al cap. La idea era fer unes jornades pedagògiques al nord de Castelló, indret on ha costat consolidar la dolçaina tot i que sempre ha estat territori de dolçaina. El fet de ser comarques perifèriques i allunyades de València tampoc ha servit d'ajuda, ja que és “ el lloc on es couen les coses”, com indicava fa uns dies el mateix Pau Puig a Territori sonor de la ràdio valenciana 'à punt'. Un món que resulta per a molts desconegut i que amb les jornades es pensa dinamitzar. Sincròniques “poden motivar a que munte gent del sud i a intercanviar experiències amb la gent d’aquí”.

‘Sincròniques’ començarà amb un taller de tècnica i respiració el dia 8, i els dies 9 10 11 i 12 seran tallers intensius. Precisament, el 12 tindrà un taller molt interessant de Noves Tecnologies adaptades a la dolçaina, i a la tarda una cercavila. Als tallers hi ha un itinerari per a dolçaina i un altre per a tabal. “Si volem tocar música tradicional, necessitem tècnica”. "Tenim un ventall de possibilitats que es bastant ample, però podríem aconseguir molt més”, indicava Pau Puig. Les jornades també comptaran, a més de amb tallers diversos, amb conferències, com la de Jordi Reig, (Al Tall), que impartirà una xerrada sobre dolçaina i tradició.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.