Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

Morella presenta el còmic del Sexenni

El morellà, Julià Pastor, i Jesús Huguet són els autors d’aquesta publicació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

Aquest explica la tradició i elements del Sexenni de Morella com les danses i el treball de decoració dels carrers de la ciutat

 

El còmic El Sexenni de Morella s’ha presentat aquesta vesprada a la Sala del Justícia. Aquest explica d’una forma gràfica i resumida diferents elements, tradicions i història d’aquesta festa tan especial per a morellanes i morellans que compleix 340 anys. D’aquesta manera, el còmic reflecteix l’organització del Sexenni en gremis, el muntatge dels carrers i les diferents danses i quadres bíblics que componen el Sexenni.

La presentació del còmic ha comptat amb la presència del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el President de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramón Ferrer, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i els autors del llibre, Julià Pastor i Jesús Huguet. Aquest forma part d’una col·lecció que recull diferents festes i tradicions al voltant de la Comunitat Valenciana. Així, el còmic sobre el Sexenni es pot adquirir de manera gratuïta a l’Oficina de Turisme de Morella.

Rhamsés ha destacat que “la importància d’aquest tipus de publicacions que apropen les nostres tradicions, festes i la nostra llengua als més joves i que a més serveixen per a promoure-les i donar-les a conéixer”. L’edil ha aprofitat per a “agrair a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i als autors del còmic, fer possible aquesta publicació que reflecteix la festa més important de Morella”.

Cal recordar que enguany és l’any del 54 Sexenni que tindrà lloc entre el 18 i el 27 d’agost. A més, aquesta festa està declarada Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural immaterial, en la qual danses úniques al món, quadres bíblics i tapissos omplin els principals carrers de la ciutat de color i festa durant els 10 dies de festa major.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.