Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

El Sopar de Lletres d’Onada edicions esdevé un magnífic aparador de la cultura d’excel·lència del territori

Un any més, la cita ineludible amb el món cultural de territori arribava, fidel, a principis d’agost. En aquesta ocasió la ciutat acollidora de lletraferits de tot tipus era Tortosa. Allí ens donvaem cita escriptors, poetes,  autoritats sensibles a l’esdeveniment cultural que com un motor està sacsejant el cor de les lletres de les nostres comarques amb una dinàmica enrequidora en els últims anys i simpatitzants de la reconeguda editorial

 

 

Durant l'act diferents personalitats del món de la cultura reclamen la Creu de Sant Jordi per Onada edicions

La trobada, a l’hotel Corona, amb una atenció cuidada al límit, ens feia sentir coma  casa. Gent nostra oferint els títols i volums que han estat editats durant i al llarg de l’última any en aquesta tasca editorial que no s’atura i que segueix l’alè incombustible de tot l’equip, tant de Ramon parís i Miquel Àngel Pradilla, com d’Òscar París, Rosa María Camps, Maribel, i Miguel París. Un grup de persones amb una feina incalculable atesa l’ingent volum de l’obra publicada durant tot el trajecte de publicacions, sempre seguint una filosofia de vertebrar territori i de salvaguarda de patrimoni cultural en el seu més ampli sentit del concepte.

Col·leccions acurades tant en el contingut com en l’edició, i un tracte proper que ha aconseguit que cada sopar de lletres siga una reunió d’amics.

Anit eren molts els títols d’autors que es presentaven, com ara Els paisatges trobats, de Josep Santesmases, Locura para el alma, de Blanca Jovaní; Muniatto celebra la Diada, de les Germanes Besolí; Empelt, revista de lletres i humanitats, de Maestrat Viu; El tortosí del Baix Ebre i l’estàndart, de Carles M. Castellà; El rebost de la llengua, coordinat per Joan-Josep Sancho; Francesca Aiern i Pons, resum biogràfic, de Emidgi Subirats; Les arrels històriques de la comarca… , de Vicent royo; A l’escola, del grup la Deriva; Tropecientas trompas, de Sergi Cambrils; Hector olina, la veu de la Terra del segle XXI, una coautoria d’Alícia Coscollano i Masip i el mateix Molina; La Jana Moderna, de Joan Ferreres; Primavera del 38, de Ricard Martí; L’escamot de la nit serrada, de Manel Ollé; Vestigis de Foc, encesa en Flama, de Pedro Manchón; La Pols dels dies, de Carme Cruelles; Versos contra la violència, de diversos autors i autores i Cultura popular, folklore i etnologia del Baix Ebre, de Carles M. Castellà.  

Temps per a reivindicacions i homenatges

Temps també durant el sopar per reivindicacions que van ser generosament aplaudides i, també, pels moments més emotius, els parlaments en memòria a persones moltestimades vinculades amb l’editorial i amb assistència anual al sopar que ens han deixat l’últim any. En aquest sentit, sentit homenatge i tribut a Carles Santos, a càrrec de l’escriptora i comunicadora Alícia Coscollano i Masip, autora del resum biogràfic el geni contemporani, i un altre homenatge, el d’Emidgi Subirats a Manuel Pérez Bonfill. Durant l'act diferents personalitats del món de la cultura van reclamar la Creu de Sant Jordi per Onada edicions

El Sopar de Lletres va culminar amb l’acte de reconeixement a la llibreria La 2 de Viladrich, espai Cultural Guaix i Art i papers. Els noms i cognoms de l’emblemàtic establiment són Rosa Cubelles gil, Fafel Rovira Vallas, Vanessa Bargalló, Esther Galindo i Imma Casademunt.

El catedràtic i director científic d’Onada, Miquel Angel Pradilla, que va actuar de mestre de cerimònies al llarg dels parlaments, glosava la tasca de la llibreria, que rebien el reconeixement de tots els assistents a un sopar que aquest any ha esdevingut en un mostrador magnífic de la cultura de primer nivell del nostre territori i que es va clausurar amb una foto de família de tots els participants.  

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.