Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

Les pintures rupestres de Les Dogues van ser fetes amb carbó vegetal

Cal assenyalar que l'estudi ha sigut publicat en la revista Plos One

 

Un recent estudi dut a terme per investigadors de la Univesitat de València i del Centre National de la Recherche de França ha conclòs que el carbó vegetal s'utilitzava com a base per a conformar el pigment de les pintures rupestres de l'art llevantí.

Així, per a dur a terme l'anàlisi s'han pres mostres a l'entorn de Les Dogues d'Ares del Maestrat. Les noves anàlisis també indiquen que va haver-hi, almenys, dos períodes estilístics, per la qual cosa s'obri la porta a pensar que les tècniques de pintura i preparació dels pigments es transmetien d'uns a uns altres en les societats neolítiques.

Cal assenyalar que l'estudi ha sigut publicat en la revista Plos One.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.