Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
XX aniversari Conjunt Rupestre Abrics de l’Ermita Patrimoni Mundial

XX aniversari Conjunt Rupestre Abrics de l’Ermita Patrimoni Mundial

- 14 de juliol a les 22.30h. Lloc; Plaça de l’Ermita de la Pietat.

Estrena de l’obra guanyadora del concurs de composició La Banda (Sonora) del nostre Paisatge. Interpretació de l’obra “6000 aC – La Llegenda més antiga de Catalunya del compositor ampostí Tomàs Simón. Aquesta edició s’ha centrat en les pintures Rupestres dels abrics de l’Ermita d’Ulldecona, conjunt que fou declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1998. L’obra premiada és una fantasia on l’autor descriu algunes de les pintures més representatives del Conjunt Rupestre i fa una descripció paisatgística, posant banda sonora a la visita que ell mateix va realitzar i interioritzar a aquest indret tant màgic. D’aquesta manera, a l’obra s’identifiquen fins a 8 moments musicals diferents.

L’estrena de la composició, interpretada per la Banda de Música d’Ulldecona, tindrà lloc a la mateixa Ermita de la Pietat, el dia 14 de Juliol, just al costat del santuari rupestre prehistòric. L’obra anirà acompanyada de projeccions d’Art Rupestre. La música com a eina enriquidora per a eixamplar el significat del Món que ens envolta.

- 20 de juliol a les 19.30h. Lloc: Oficina de Turisme

Xerrada: Metodologia en l’anàlisi dels pigments de l’Art Rupestre Llevanti. Per Gianni Gallello, responsable del grup ArchaeChemis Departament de Química Analítica de la Universidad de Valencia i investigador Marie Curie per la Universitat de York (UK).

Quins materials utilitzaven els autors de les magnifiques escenes pintades en l’Art Rupestre Llevantí del nostre territori?. Aquest és un dels enigmes que es desvetllaran en aquesta xerrada on coneixerem les tècniques no intrusives emprades per l’equip d’investigació Arquae Chemis mitjançant les noves tecnologies. A banda de les cronologies, estils, significats i estats de conservació, Ulldecona fa un pas més per a donar resposta a un dels enigmes d’aquest llegat importantíssim del final de la prehistòria.

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.