Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
Disset artistes seleccionats en la quinzena edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta

Disset artistes seleccionats en la quinzena edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta

El concepte habitar, la memòria històrica, la col·lisió entre allò analògic i allò digital, són alguns dels grans temes presents

 

Aquest dissabte, 16 de juny s’inaugurarà a Lo Pati-Centre d’Art de les Terres de l’Ebre la quinzena edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta, la BIAM 2018, un dels certàmens més importants i consolidats del panorama estatal i català, considerat un veritable termòstat de la creació contemporània, tant pel que fa als artistes emergents com a d’altres més consolidats. Dirigida per l’artista ampostí, Manel Margalef, aquesta ha estat una BIAM de rècord, amb més de 160 obres presentades per part d’artistes d’arreu del país, d’una gran qualitat artística i creativa, fins al punt que el jurat, integrat per Joan Canela, Nuria Enguita, Alexandra Laudo i Martí Manen ha acabat seleccionant un total de disset obres, quatre més que l’edició del 2016. Totes estaran exposades a Lo Pati fins al 29 de juliol.

Les obres seleccionades no són més que un reflex de la diversitat de llenguatges 

Els artistes seleccionats són Abel Jaramillo, Amaia Molinet, Ana H. del Amo, Antònia del Río, Antonio Gagliano, Carlos Valverde, David Mutiloa, Diego Paonessa, Elena Aitzkoa, Francisco Navarrete, Laura Llaneli, Lluc Baños, Lola Lasurt, Lúa Coderch, Mario Santamaría, Matteo Guidi i Mònica Planes. Pel que fa a les obres proposades, hi trobem diferents formats, des de l’audiovisual i el videoart fins a la fotografia, passant per la instal·lació i la creació d’espais que distorsionen la percepció del propi centre d’art. Manifestacions artístiques que reflexionen sobre temàtiques diferents com ara la reubicació d’allò analògic en el món digital, la memòria històrica o el propi concepte d’habitar i de com re-formular l’espai. “Les obres seleccionades no són més que un reflex de la diversitat de llenguatges que busquen qüestionar la nostra mirada crítica, enfront d’allò que més ens preocupa del context social que ens rodeja i acaben reflectint la postura de l’artista enfront la societat”, apunta Manel Margalef, director de la BIAM, tot destacant també que s’ha intentat que hi hagi paritat entre homes i dones i un diàleg intergeneracional. Per la seua banda, Aida Boix, directora de Lo Pati, ha destacat el fet de celebrar la quinzena edició de Biennal. “Al llarg d'aquests vint-i-nou anys la BIAM ha sigut i és una important plataforma per a donar a conèixer artistes emergents que després han tingut una important trajectòria i a l’hora recolzar artistes ja consolidats. Continuarem treballant en aquesta línia ja que estem molt satisfets tant de l'elevada participació com de la qualitat de les obres presentades”.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.