Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
Els Anuncis i Sexennis de Morella durant el franquisme en una exposició

Els Anuncis i Sexennis de Morella durant el franquisme en una exposició

Sota el títol Manifestacions festives populars durant el franquisme, l’exposició mostra les principals festes de Morella amb fotos de l’Arxiu Pasqual

El diumenge, 10 de juny, s’inaugurarà a les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella a les 12.30 hores

Aquest diumenge, 10 de juny, Morella inaugura l’exposició Manifestacions festives populars durant el franquisme. Els Anuncis i Sexennis de Morella 1939-1958 a les Sales Gòtiques de l’ajuntament a les 12.30 hores. Aquesta està composta per més de 150 fotos de l’Arxiu Pasqual que mostren les festes tradicionals més importants de Morella durant el franquisme.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “es tracta d’una exposició molt completa on es poden veure diferents Anuncis i Sexennis entre els anys 1939 i 1958”. A més, l’edil ha explicat que “a través d’aquesta mostra de més de 150 imatges es poden conéixer les festes més importants de Morella, així com comparar els canvis que han tingut durant els anys”. Així, Rocío ha comentat que “enguany és un any especial per a la ciutat amb la celebració del 54 Sexenni, per tant, creem que aquesta exposició està molt contextualitzada i ofereix un contingut molt complet per a conéixer com eren les nostres festes fa uns anys”.

L’exposició de memòria històrica Manifestacions festives populars durant el franquisme. Els Anuncis i Sexennis de Morella 1939-1958 mostra l’evolució d’aquestes festivitats, així com elements que han canviat o han desaparegut amb el temps. D’aquesta manera, l’elaboració de les carrosses de l’Anunci és diferent avui en dia o alguns altars de la Mare de Déu repartits pel poble ja no es fan. Aquestos són alguns dels exemples més clars de com ha canviat el retaule o els carrers de Morella amb el pas del temps.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.