Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
La Valltorta celebra amb els més menuts el Dia dels Museus

La Valltorta celebra amb els més menuts el Dia dels Museus

Segons ha assenyalat Pilar Vidal, directora del Museu, durant tres dies els xiquets i xiquetes aprendran més sobre el patrimoni dels municipis en els quals viuen, coneixeran les pintures rupestres i la vida dels seus avantpassats i seran coneixedors de la importància de conservar i posar en valor el patrimoni artístic-cultural de la zona

 

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus que se celebra aquest divendres 18 de maig, el Museu de la Valltorta ha organitzat una sèrie de jornades lúdic-culturals amb els xiquets i xiquetes que cursen els seus estudis en les escoles dels municipis que conformen el Parc Cultural Valltorta-Gasulla. Així, seran prop de 300 alumnes d'infantil i primària els que participaran en les activitats organitzades pel Museu i la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Segons ha assenyalat Pilar Vidal, directora del Museu, durant tres dies els xiquets i xiquetes aprendran més sobre el patrimoni dels municipis en els quals viuen, coneixeran les pintures rupestres i la vida dels seus avantpassats i seran coneixedors de la importància de conservar i posar en valor el patrimoni artístic-cultural de la zona.

D'aquesta forma, el dimarts 22 els escolars del CRA L'Aiguaneu (Catí, Culla i Vilar de Canes) visitaran l'abric de pintures rupestres i l'exposició del Museu i participaran en un taller de pintures rupestres per a aprendre com es feia la pintura i com es pintava en la Prehistòria. El dimecres 23 serà el torn dels xiquets i xiquetes del col·legi la Moreria de Les Coves els qui, a més de les visites a l'abric i al Museu, participaran en un taller d'eines prehistòriques. Aquestes mateixes activitats seran les que realitzen els alumnes del col·legi Alcalde Fabregat de Benassal i l'escola de Tírig el dijous 24.

Amb aquestes activitats els més menuts coneixeran de primera mà el patrimoni històric i cultural de la província de Castelló i de la comarca de l'Alt Maestrat tenint com a punt de referència les pintures rupestres de la Valltorta, les quals són Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.