Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural
Vicent Royo presenta a Vilafranca

Vicent Royo presenta a Vilafranca "Les arrels històriques de la comarca dels Ports"

L'acte s'ha celebrat en la Casa de la Cultura amb la presència de l'enginyer agrícola, Julio Monfort, el professor Jordi Marín en representació del Centre d'Estudis dels Ports i l'alcalde de Vilafranca, Óscar Tena

 

L'escriptor Vicent Royo ha presentat a Vilafranca "Les arrels històriques de la comarca dels Ports". L'acte s'ha celebrat en la Casa de la Cultura amb la presència de l'enginyer agrícola, Julio Monfort, el professor Jordi Marín en representació del Centre d'Estudis dels Ports i l'alcalde de Vilafranca, Óscar Tena.

El llibre, publicat per Onada Edicions, narra la història de la creació de la societat rural dels Ports i perfila els contorns de la identitat col·lectiva de la zona. Quant a l'autor, cal assenyalar que Vicent Royo ha publicat una trentena d'articles en revistes especialitzades i els llibres “Vilafranca (1239-1412). Conflictes, mediacions de pau i arbitratges en una comunitat rural valenciana” -premi Explorador Andrés 2016- i “Els orígens del Maestrat històric. Identitat, convivència i conflictes en una societat rural de frontera s. XIII-XV”.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.