Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

territori cultural

El Mucbe inicia la seua singladura amb el Consorci de Museus de la mà de Blasco Ibáñez

L'exposició mostra 48 fotografies que retraten instants vitals claus de l'escriptor valencià juntament amb retrats d'altres grans escriptors espanyols que es van vincular a ell d'alguna manera

és la primera mostra que el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana cedeix a Benicarló després de la declaració del Mucbe com a museu i es podrà visitar fins el 8 de juliol


El Mucbe, el museu de Benicarló acull entre les seues sales l'exposició «Blasco Ibáñez i el Rostre de les Lletres», una mostra de 48 fotografies que retraten Blasco Ibáñez al costat dels artistes més notables del seu temps, més de recollir una selecció de retrats de grans escriptors que coincidissin amb ell. L'edil de Cultura, Josep Barberà, ha mostrat la seua satisfacció pel fet que el Mucbe sigui considerat museu, i ha remarcat que poder acollir aquest tipus d'obres "que aporta el Consorci de Museus farà que es conegui encara més el nom de Benicarló".

Barberà ha manifestat durant la inauguració de la mostra que "Blasco Ibáñez és l'autor valencià més conegut internacionalment, perquè va saber vendre molt bé la seva literatura als Estats Units i Amèrica del Sud".

Però el gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, també ha destacat que "aquest projecte permet revisar la impressionant figura de Blasco Ibáñez amb motiu del 150 aniversari de la seva mort". Pérez reconeixia que aquesta exposició és el punt de partida "que ens permetrà començar a col·laborar en altres projectes i generar una dinàmica més fluïda que permetrà dur a Benicarló altres exposicions i col·laboracions culturals a través del Consorci de Museus".

'Blasco Ibáñez i el Rostre de les Lletres' realitza una aproximació a Vicent Blasco Ibáñez (València, 1867 - Menton, França, 1928), l'escriptor valencià més reconegut universalment, tant en la seva faceta de ciutadà com en la d'escriptor. Les imatges ofereixen moments dels seus viatges, però també les seves primeres estades a la presó valenciana de Sant Gregori, fins a la tornada de les seves restes mortals, acompanyat per les més altes autoritats de la República i per la devoció encesa dels seus conciutadans.
La mostra recull les confluències entre escriptors i personatges influents de l'època, com Leopoldo Alas Clarín, Antonio Machado o Federico García Lorca, al costat dels fotògrafs més famosos del moment, com Alfonso, Company, Franzen, Kaulak, Nicolás Muller o Massip. L'exposició és el resultat de més de vint anys d'investigació en desenes d'arxius públics i privats, espanyols i estrangers, i constitueix un ambiciós estudi del retrat fotogràfic espanyol, des dels seus orígens fins a les vigílies de la Guerra Civil.

 

 

 

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.