Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

parole, parole

Sed de venjança

Sed de venjança

Josep Manuel San Abdón

 

 Tres anuncios en las afueras

Director: Martin McDonagh

Intèrprets: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage, John Hawkes i Abbie Cornish

Guió: Martin McDonagh

Fotografia: Ben Davis

Música: Carter Burwell

Tres anuncios en las afueras ens conta la història d’una dona, Mildred Hayes, interpretada per Frances McDormanh, a la qual li van violar i després assassinar i cremar la filla. Han passat set mesos i la policia no ha detingut encara el culpable. Aleshores contracta tres cartells publicitaris, col·locats a les afores del poble, on denúncia la poca eficàcia de la policia i fa recaure les culpes en el seu cap, el personatge interpretat per Woody Harrelson.

L’acció de  la pel·lícula transcorre en la xicoteta localitat d’Ebbing, en l’estat de Missouri, en l’Amèrica profunda. Davant l’excèntrica denúncia de Mildred, el sheriff obté més solidaritat dels veïns que la mare de la víctima, la qual cosa origina una sèrie de conflictes en els quals té un paper destacat un policia incompetent, violent i racista que encarna l’actor Sam Rockwell.

El cap de policia té un greu problema personal davant del qual pren una dràstica decisió, i escriu unes cartes tant a Mildred com al seu subordinat, que tindran un efecte catàrtic per a l’esdevenir de les seues vides i per al final de la pel·lícula.

Tres anuncios en las afueras té l’estructura d’un western modern, tant pel que fa al paisatge i la música, com a les reaccions primàries dels seus protagonistes, on prima la violència com a sistema per a resoldre els conflictes. El film ens recorda sovint el cine dels germans Coen, sobretot pel·lícules com Fargo o No es país para viejos.

La pel·lícula té un magnífic treball de guió, a poc a poc ens va desvetllant detalls de la vida dels protagonistes, la qual cosa ens permet comprendre com han arribat a l’estat actual de les seues vides. Així mateix hem de destacar els diàlegs i les notes d’humor que van sembrant el relat, malgrat el to tràgic i sovint fosc que té la història. La violència està constantment present en la pel·lícula, però ben administrada, l’autor no s’hi recrea excessivament com ens té acostumats últimament el cine.

L’elenc d’actors és extraordinari, amb uns magnífics secundaris; com el nan que es relaciona en algun moment amb la protagonista, la mare del policia incompetent, el propietari de l’agència de publicitat, el presumpte violador...sembla que no hagen passat els anys i que en Ebbing estiguin encara ancorats en els temps que ens narren les pel·lícules de l’oest. Però entre tots els papers destaca la magnífica interpretació de Francis McDormand, que exterioritza molt bé aquell desig de venjança per la mort de la seua filla que la rosega per dins.

Tres anuncios en las afueras ens transporta al món fosc dels ser humans, però també sap trobar al final la part lluminosa. Aquesta és sens dubte una de les millors pel·lícules de la temporada i de visió absolutament recomanable.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.