Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

Els alumnes de 4rt de primària de Vinaròs visiten la planta de tractament de Cervera

Prop de 400 xiquets han vist les instal·lacions de la planta i han aprés la importància de separar degudament les escombraries

 

Per tercer any consecutiu els alumnes de 4rt de primària dels col·legis de Vinaròs han visitat la planta de tractament de residus de Cervera del Maestrat. Es tracta d’una iniciativa creada a través del conveni entre la regidoria de Medi Ambient, la comunitat educativa local, Bionord i el Consorci de Residus C1.

Quasi 400 alumnes alumnes han vist les instal·lacions i han pogut comprovar com es fa la separació correcta de les deixalles, a més, de veure la importància de saber classificar les escombraries per facilitar el seu reciclatge.Tant alumnes com professors han visitat les diferents fases de la gestió dels residus, amb la recepció, triturat, bisecat, depuradora, bassa d’aigua o nau de compostatge, entre altres fases.

Durant la visita a la planta els xiquets també han participat en diverses xerrades i tallers interactius, on ells mateixos, han pogut separar els residus segons el material de fabricació. Al acabar han rebut un joc de bosses de reciclatge i altres materials per gestionar de forma correcta els residus de casa.Cal destacar que per primera vegada també han viatjat fins a Cervera del Maestrat els alumnes del col·legi d’Educació Especial del Baix Maestrat, que també han participat en diverses activitats adaptades.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vinaròs, Jordi Moliner, ha comentat que “és important ensenyar als més menuts a reciclar de forma correcta perquè són el futur de la societat, però a més, també són una gran influència per als pares i mares, perquè sempre solen transmetre a casa tot el que han après”.

Per la seua banda, el gerent de la UTE ZONA 1, Luís Martínez, i el director de Comunicació del Projecte Bionord, Rafa Arnau, han mostrat la seva satisfacció per la bona acollida de les visites a la planta de Cervera, insistint que és important fomentar el reciclatgeentre els més menuts per garantir la preservació del medi ambient.

Per acabar, tant Martínez com Arnau, han destacat que aquesta experiència de formació i conscienciació, des de la mateixa planta, és única en tot l’Estat espanyol i han afegit que Vinaròs és un exemple a seguir a la resta de les poblacions.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.