Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

'Arbres en peu de vida', un projecte vital i ple d'esperança

El projecte conjunt de Salvem lo Montsià, Ecologistes del Sénia i Graellsia es va presentar al concurs que va organitzar la fundació GIRBAU l'any passat per a campanyes de sensibilització de la natura i la implicació ciutadana

‘Arbres en peu de vida’ és un projecte conjunt de Salvem lo Montsià, Ecologistes del Sénia i Grup d'Estudis de la Natura (GRAELLSIA), que pretén sensibilitzar envers la problemàtica de l'espoli d'oliveres fargues a les Terres de l'Ebre (principalment Baix Ebre i Montsià), el projecte es va presentar al concurs que va organitzar la Fundació Girbau l'any passat per a campanyes de sensibilització de la natura i la implicació ciutadana. El premi el va guanyar el Grup Natura FREIXE, de Flix, però pocs mesos després la Fundació Girbau va comunicar a les entitats implicades que el projecte presentar els havia impressionat i emocionat “ens van concedir una donació prou important per al projecte”, explica Manel Mas, membre de Salvem lo Montsià.

La campanya PARAULES s'emmarca dins aquest projecte se sensibilització en positiu que vol ser ARBRES EN PEU DE VIDA, i tracta d'animar a la gent a escriure i llegir poemes sobre les oliveres, alhora que exposa la problemàtica de l'espoli. La primera presentació poètica va ser a la Biblioteca de Roquetes, i en seguirà a la Biblioteca de Tortosa, d'altres biblioteques del territori, escoles, instituts, inclús s’està contemplant la idea de si poden integrar-se al Tradicionàrius de Roquetes.

“Amb la poesia pretenem fer pinya i sensibilitzar cada vegada a més gent, de fet, ahir vam tenir contacte molt interessant amb la gent d'Unió de Pagesos” , precisa Mas.

De moment, el suport econòmic amb el que conten és el que prové de la donació de la Fundació Girbau, i pretenen realitzar altres activitats dins aquest projecte, com ara netejar oliveres monumentals abandonades amb voluntariat o fomentar la custòdia de finques en perill.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.