Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

El IV Cicle sobre Canvi Climàtic i Crisi energètica arriba amb ponents de primer nivell

Ponents de renom internacional, com Antonio Turiel i Yayo Herrero a Benicarló, i Maria de Vicente i Joaquin Araujo a Vinaròs, signen un quart cicle compromès amb un medi irrenunciable

El IV Cicle tindrà lloc a la sala d’actes de Caixa Benicarló i al Vinalab de Vinaròs al llarg dels mesos d’abril, maig i juny

 

 

alícia coscollano i masip

El IV Cicle sobre Canvi Climàtic i Crisi energètica marcarà un punt de inflexió aquest any amb la qualitat dels ponents, de nivell internacional, que visitaran Benicarló i Vinaròs per tal d’oferir un nou cicle de conferències sobre recursos, canvi climàtic, crisi energètica i tot allò que té a vore amb el Medi Ambient i la implicació i interacció amb  l’esser humà.   

Des de l’organització remarquen que feia ja uns anys que es volia comptar amb Turiel, “no s’havia pogut per agenda, ja que està prou sol·licitat, e fet, en unes setmanes ofereix una conferència a París, i finalment ha estat en aquest 4art cicle quan s’ha pogut fer realitat  poder comptar amb la seua presència, estarà a Benicarló el dia 30”. Turiel, que ha estat entrevistat a programes com Singulars, (TV3) o a format part de debats a TVE, compta amb un ampli currículum.

Nascut a Lleó, 1970, és científic i divulgador llicenciat en Física i Matemàtiques i doctor en Física Teòrica per la Universitat Autònoma de Madrid. Treballa com a científic titular a l'Institut de Ciències del Mar del CSIC.1 És autor de més de 80 articles científics especialitzats i ha dirigit quatre tesis doctorals, així com una patente.1 2 És més conegut com a activista digital i redactor principal del bloc The Oil Crash, en el qual toca temes sensibles sobre l'esgotament dels recursos convencionals de combustibles fòssils, com el pic del petroli i els seus possibles implicacions a escala mundial. També advoca pel decreixement, i és crític de postures sobre la ideologia productivista dels diversos sistemes polítics. Turiel oferirà la conferència "Crisi energètica, crisi ecològica i crisi ambiental: les veritables crisis del nostre temps".

 "apropar a les nostres comarques aquestes personalitats del mon científic i divulgatiu paga molt la pena, són conferènciants de primer nivell que viatgen realitzant conferències no sols arreu l'estat, sinó també a altres països i és tot un luxe poder comptar a Benicarló i Vinaròs amb ells". "Més, encara, si tenim en compte que venen sense cobrar ni un euro per dur a terme les seus ponencies, cosa que encara els fa més grans"

 

L’altra ponent que visitarà Benicarló, Yayo Herrero, resulta també “un luxe” com a participant en el cicle. Compta també amb un extensa trajectòria. (Madrid, 1965) és una antropòloga, enginyera, professora i activista ecofeminista espanyola. És una de les investigadores més influents en l'àmbit ecofeminista i ecosocialista a nivell europeu.[1] És llicenciada en Antropologia Social i Cultural, Enginyera Tècnica Agrícola, diplomada en Educació social i DEA en Ciències de l'Educació. Ha estat coordinadora estatal d'Ecologistes en Acció i ha participat en nombroses iniciatives socials sobre promoció dels Drets Humans i ecologia social. Actualment és professora de la Universitat Nacional d'Educació a Distància i directora general de la FUHEM. Col·labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació com eldiario.es.

Joaquin de Araujo, president de Projecte Gran Simi, a Vinaròs

Respecte als ponents que visitaran Vinaròs en aquest quart cicle, destaquen Joaquin Araujo, és president de Projecte Gran Simi a Espanya, és tertulià en RNE1 a No es un día cualquiera, programa conduit per Pepa Fernández. És un naturalista i autor espanyol de nombrosos llibres. Columnista habitual en els principals diaris d'Espanya, treballa així mateix com a director, realitzador, guionista i presentador de sèries i documentals de televisión.

El 1991 la seva labor va ser reconeguda amb el Premi GLOBAL 500 de la ONU.4 El 1992, va escriure i va publicar un llibre infantil titulat 'Viva la vida! Fraternitat amb la natura, il·lustrat per Willi Glasauer, i publicat per Cercle de Lectors. Va guanyar el Premi Ones Mediterrànies de Difusió i Sensibilització 20045 i el Premi Fundació BBVA a la Difusió del Coneixement i Sensibilització en Conservació de la Biodiversitat 2006.6 Juntament amb Félix Rodríguez de la Fuente va publicar l'Enciclopèdia Salvat de la fauna ibèrica i europea. Des de febrer del 2007, dirigeix ​​el bloc «Terra» de elmundo.es.7

El 2010, va organitzar a Madrid, juntament amb l'humorista gràfic Forges, una exposició titulada «L'ambient sempre està al mig» .8

També estarà a Vinaròs María Vicente García, membre d’ecologistes en Ació i responsable de la campanya “Al suelo lo que es del suelo”, al voltant de la recollida de matèria orgànica.

 Des de lorganitzció destaquen, a més, la implicació de tots els col·laboradors que ajuden a l'organització a fer possible aquestos cicles de ponències, "apropar a les nostres comarques aquestes personalitats del mon científic i divulgatiu paga molt la pena, són conferènciants de primer nivell que viatgen realitzant conferències no sols arreu l'estat, sinó també a altres països i és tot un luxe poder comptar a Benicarló i Vinaròs amb ells". "Més, encara, si tenim en compte que venen sense cobrar ni un euro per dur a terme les seus ponencies, cosa que encara els fa més grans"

 El IV Cicle tindrà lloc a la sala d’actes de Caixa Benicarló i al Vinalab de Vinaròs al llarg dels mesos d’abril, maig i juny.

foto Turiel: Informativos.Net

foto Yayo: twitter

foto Araújo: desdeSoria.es

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.