Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

La Plataforma Anti-Fracking sol·licita l'extinció del Projecte Aries-2

Les sol·licituds dels projectes "Àries-1" i "Àries-2" per a la recerca d'hidrocarburs mitjançant fractura hidràulica es van atorgar al gener de 2009 i per un període de sis anys, a l'empresa Invexta Recursos SL, una filial del grup empresarial ACS

 

Plataforma Anti-fracking Comarques de Castelló

La PAF Comarques de Castelló i Ecologístes en Acció País Valencià, coincidint amb la celebració de la VI edició de la marxa en bici anti-fracking, que enguany trasllada la seva reivindicació a la Conca del Segura, ha remès un escrit al Departament d'Energia del Ministeri d'Indústria per sol·licitar la extinció de la concessió "Àries-2"

Les sol·licituds dels projectes "Àries-1" i "Àries-2" per a la recerca d'hidrocarburs mitjançant fractura hidràulica es van atorgar al gener de 2009 i per un període de sis anys, a l'empresa Invexta Recursos SL, una filial del grup empresarial ACS.

El Butlletí Oficial de l'Estat va anunciar, el juliol del 2016, l'extinció del permís d'investigació d'hidrocarburs "Àries-1" concedit en una àmplia zona de la Regió de Múrcia i Castella-la Manxa. I en el text publicat (BOE 20-7-16) s'explica el motiu de la cancel·lació d'aquesta llicència: "l'empresa no va invertir el mínim compromès en el calendari d'actuacions".

No obstant això, la publicació esmentada, no es va pronunciar sobre el projecte "Àries-2", que a dia d'avui, segueix vigent tot i estar caducat des de gener de 2015. Cal recordar, que aquesta concessió del Ministeri, amb més de 100.000 hectàrees d'extensió, afecta els municipis de Yecla, Jumilla, Cieza a la Regió de Múrcia i als termes municipals de Pinós, Villena, Elda, Petrer, Novelda, Asp i Crevillent a la província d'Alacant.

Per tot això i a l'empara de la Llei del sector d'hidrocarburs (article 34.1.b. de la Llei 34/1998) que estableix que les concessions i autoritzacions que aquesta regula s'extingeixen, entre altres raons, per la caducitat en el venciment de seus terminis, la PAF exigeix ​​al Ministeri d'Indústria l'extinció d'aquest permís i la revisió de la resta de concessions que estiguen caducades a tot l'estat perquè es tramite la seva extinció tal com marca la llei d'hidrocarburs.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.