Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
Torreblanca acollirà un taller d'experts en aus palustres amenaçades el 21 i 22 d'abril

Torreblanca acollirà un taller d'experts en aus palustres amenaçades el 21 i 22 d'abril

Experts i investigadors de diferents països es donaran cita en una de les localitats on s'està treballant en la recuperació de l'hàbitat de l'Boscarla d'aigua al Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca a través del projecte LIFE Paludicola

 

Torreblanca acollirà el 21 i 22 abril un taller d'experts sobre aus palustres amenaçades i en especial sobre el Boscarla d'aigua, espècie amenaçada que es convertirà en el centre d'interès d'aquest esdeveniment organitzat per la Fundació Global Nature amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient.

 Experts i investigadors d'Espanya i Portugal es donaran cita a la localitat on s'està treballant en la recuperació de l'aiguamoll, una àrea de descans del Boscarla d'aigua en el seu pas migratori pel Parc Natural a través del projecte LIFE paludicola. Un dels objectius d'aquesta trobada és donar a conèixer aquest projecte, els objectius a curt, mitjà i llarg termini i el seu pla d'acció.

El taller constarà de dues jornades, el primer dia es desenvoluparà la seva part més tècnica, analitzant la situació actual del Boscarla d'aigua i altres aus palustres, els diversos plans en marxa per a la seva recuperació i l'estat de conservació dels hàbitats per on aquesta au realitza el seu pas migratori.

En el seu segon dia es traslladarà al Prat on s'han programat diferents activitats perquè tots els interessats puguin conèixer més de prop les aus palustres que trobem en aquest entorn. Entre les activitats es podrà participar en la campanya d'anellament o visitar el Parc Natural amb un guia expert en ornitologia

El regidor de Medi Ambient, Carlos García, ha assenyalat que "estem ultimant la programació d'aquest taller, que converteix Torreblanca en un entorn de divulgació i investigació. Som un dels 9 aiguamolls d'Espanya que col·labora en el projecte LIFE paludicola, el que ens situa com a lloc d'interès d'experts i investigadors i ens permetrà posar en valor el nostre Parc Natural ".

El projecte LIFE Paludicola es desenvolupa per la Fundació Global Nature i la Junta de Castella i Lleó, amb el suport de l'instrument financer LIFE de la Unió Europea i del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a través de la Fundació Biodiversitat, la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de Torreblanca i l'empresa Infertosa juntament amb la col·laboració de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.