Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

Benicarló aposta un any més per ampliar el nombre de nius per falciots en la seua lluita contra els insectes

La col·laboració entre l'àrea de Medi Ambient i APNAL-Ecologistes en Acció contínua enguany amb la incorporació de nous espais per a la nidificació dels falciots a la plaça dels Telers

La supervivència d'aquestes aus és vital per a la lluita contra plagues com la del mosquit tigre i altres insectes


Benicarló és un dels municipis pioners en la protecció i l'habilitació de nius per a les falciots. Es calcula que cada parella consumeix fins a 12 quilos d'insectes a l'any

 

La Regidoria de Medi Ambient i l'associació ecologista APNAL-Ecologistes en Acció, treballen de manera conjunta des de desembre de 2015 amb l'objectiu ppuesto a oferir més llocs per a la nidificació de diferents colònies de falciots a Benicarló que, a causa d'obres i enderrocs, es havia posat en perill. En concret, ha estat a la plaça dels Telers, lloc on es instlaron ja l'any anterior, on s'han instal·lat nous nius artificials, que en total ja formen una colònia de 40 nius disponibles. Les caixes serveixen perquè les aus, de tornada del continent africà, puguin nidificar a l'espai on ho han fet sempre, atès que són ocells molt fidels al lloc original de nidificació.

Els falciots són un element imprescindible en la lluita biològica contra plagues com les del mosquit tigre. L'edil de Medi Ambient, Ximo Bueno, ha declarat que «per a nosaltres, com a Ajuntament, és un orgull que Benicarló sigui conegut com una ciutat que aposta per recuperar les falciots», en referència a l'exemple que Apnal va posar a la Conferència Internacional sobre falciots que va tenir lloc a Israel del 11 al 16 de març.

Per la seva banda, Deborah Fandos, en representació de APNAL-Ecologistes en Acció, ha assenyalat que "tot i que cada any augmenta el nivell d'ocupació, l'any passat no va créixer al mateix ritme que el 2016, però esperem que aquest any l'ocupació creixi gràcies a les cries que ja han nascut en aquests nius i que haurien de tornar ». a més, Fandos ha destacat que" els nius estan elaborats completament amb materials reciclats i que aquest any han incorporat un sistema de ventilació que millorarà les condicions de les aus ».

Benicarló és un dels municipis pioners en la protecció i l'habilitació de nius per a les falciots. Es calcula que cada parella consumeix fins a 12 quilos d'insectes a l'any.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.