Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda
Vinaròs va reciclar 2.787 quilograms d'oli en 2017

Vinaròs va reciclar 2.787 quilograms d'oli en 2017

Els contenidors que han tingut un millor rendiment són els del CEIP Misericòrdia, Pablo Ruiz Picasso i País Valencià

Durant 2017 els vinarossencs i les vinarossenques van reciclar un total de 2.787, 53 quilograms d'oli d'ús domèstic, que van ser dipositats en quinze contenidors especials situats en diversos punts del nucli urbà.

D'aquests, els que ha tingut un millor rendiment anual han estat: el limítrof al CEIP Mare de Déu de la Misericòrdia (405 Kg.), el de l'Avinguda Pablo Ruiz Picasso (376.9 Kg.) i el de l'Av. País Valencià ( 368.02 Kg.).

La resta s'han mantingut en la franja dels 100 a 300 kg, a excepció dels contenidors del Carrer Sant Pasqual / Tres Reis, Costa i Borràs, Garrofer, 4 Camins i Sant Joaquim, que encara no compten amb registre complet al haver-se incorporat recentment com a nous punts de la xarxa de contenidors per al reciclatge d'oli d'ús domèstic.

"Estem contents amb els xifres obtingudes i, donat el bon resultat que estan donant els contenidors de la Costa Nord i Costa Sud, continuarem implantant-los per aquestes àrees. Concretament, es preveu la instal·lació de 5 nous contenidors d'aquest tipus per als pròxims mesos ", ha destacat el regidor de Medi Ambient i Agricultura, Jordi Moliner.

Moliner també ha destacat que "cal seguir treballant i creant consciència sobre la necessitat de reciclar aquest producte. En aquest sentit encara hi ha molt per fer i per això mateix ens estem enfocant a les escoles, on avui mateix hem acabat un nou cicle de xerrades educatives sobre els avantatges del reciclatge d'oli i sobre el procediment per fer-ho".

Aquestes xerrades es realitzen anualment en els centres educatius públics i concertats de la localitat, dirigides als alumnes de quart curs de primària. L'objectiu és que es familiaritzen amb el reciclatge de l'oli d'ús domèstic i que animen a les sevues famílies a fer-ho pel bé del Medi Ambient. Aquest any, com a novetat, s'ha estrenat un vídeo formatiu que s'ha projectat a cada aula.

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.