Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

la porta verda

VI Marxa en bici Anti-Fracking

La Plataforma Anti-fracking Comarques de Castelló i l'Associació AMA estan treballant en l'organització de la sisena marxa en bici anti-fracking que se celebrarà, com és habitual, durant el proper pont de Sant Vicent, el 6, 7 i 8 d'abril

 

Plataforma Anti-fracking Comarques de Castelló

La gran novetat d'aquesta edició és que els participants no recorreran la província de Castelló, després de la renúncia de Montero Energy i el grup SAMCA als projectes exploratoris per a la recerca d'hidrocarburs a les comarques dels Ports i el Maestrat, AMA i la PAF traslladen la seva reivindicació a la Regió de Múrcia per donar suport a la "Plataforma Cuenca del Segura Libre de Fracking".

En l'actualitat són quatre els projectes que amenacen aquesta zona, dues concessions depenen del govern autonòmic, el projecte "Escorpio" i el "Acuário", i dos depenen del govern central, el projecte "Leo" que afecta Múrcia i Albacete i el "Áries-2" que afecta municipis de Múrcia i Alacant.

La marxa comptarà amb la col·laboració d'altres col·lectius i ajuntaments de la zona, que també s'oposen a la utilització del fracking per a la recerca i explotació d'hidrocarburs. Fins a la data s'han sumat Ecologistes en Acció, Múrcia en Bici, Alacant en Bici, Castelló a Bici, Corba (Associació de ciclistes urbans d'Albacete) i els ajuntaments de Socovos, Cehegín i Cieza.

La PAF, un cop extingides les sol·licituds dels projectes "Arquímedes", "Aristóteles", "Pitágoras" a Castelló i "Platón" a Terol, sol·licitarà per escrit al Ministeri l'extinció de la concessió "Áries-2" per venciment dels seus terminis. I continuarà esperant la resolució de les al·legacions a la LOTUP, com a última esperança perquè el Govern del Botànic prengue mesures legals, abans que acabe la legislatura, per impedir aquest tipus de projectes.

 

Imatge de l'arxiu: sol·licituds d'investigació per a la recerca d'hidrocarburs a la Regió de Múrcia. Les concessions "Áries" 1 i 2 es van atorgar al gener de 2009 a l'empresa Invexta Recursos S.L., una filial del grup empresarial ACS, per un període de sis anys. El projecte "Áries-1" està extingit des de juliol de 2016. I la concessió "Áries-2", amb més de 100.000 hectàrees, continua vigent tot i estar caducada des de gener de 2015.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.